KD Ivan Kaučič Ljutomer tudi za letošnje leto pripravlja pester nabor prireditev

Društvo, ki ima trenutno 98 članov in deluje v sedmih sekcijah, je pripravilo redni zbor članov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. februar 2018 ob 17:59
Občni zbor KD Ivan Kaučič Ljutomer

Občni zbor KD Ivan Kaučič Ljutomer

V petek, 2. februarja, so se v prostorih gostilne Stari hrast v Radomerju na rednem zboru članov društva zbali člani Kulturnega društva (KD) Ivan Kaučič Ljutomer, katerega od lanskega leta kot predsednica vodi Mira Rebernik Žižek. Društvo ima trenutno 98 članov, ki delujejo v sedmih sekcijah. Od lanskega leta na novo deluje tudi multimedijska sekcija.

Predstavniki sekcij so podali poročilo o delu v lanskem letu. Sekcije so bile zelo dejavne, poleg tedenskih vaj pa velja izpostaviti številne prireditve, ki so jih člani sekcij izvedli v letu 2017. Tudi za letošnje leto so pripravili pester nabor prireditev, s katerimi bodo popestrili kulturno dogajanje v ljutomerski občini, kulturniki pa bodo s svojimi nastopi predstavljali Prlekijo tud izven njenih meja. Že sedaj pa vabijo na skupno prireditev, 9. marca, ob 19. uri v Dom kulture Ljutomer.

Ob tej priložnosti je zbranim na zboru članstva besede zahvale namenil dosedanji predsednik Miroslav Steržaj, ki je sredi lanskega leta zaradi zdravstvenih težav vodenje društva predal Miri Rebernik Žižek. Zbora članstva se je v imenu lokalne skupnosti udeležil podžupan Janko Špindler, ki je pohvalil delo društva in članom sekcij zaželel veliko uspešnih nastopov tudi v letošnjem letu.


Več v Kultura in izobraževanje