Za Aneja in Jaka pripravili dobrodelni koncert

Na koncertu, ki je napolnil Športno dvorano Velika Nedelja, so sodelovali številni glasbeniki, celoten izkupiček prireditve pa je bil namenjen družini za zdravljenje Aneja in Jaka

Prlekija-on.net, torek, 6. februar 2018 ob 10:51
Dobrodelni koncert za Aneja in Jaka

Dobrodelni koncert za Aneja in Jaka

Anej in Jaka sta dvojčka, ki sta se rodila pri 25. tednu nosečnosti. Kljub temu, da sta ob rojstvu tehtala le 770 in 760 gramov in imela zgolj dva odstotka možnosti za preživetje, sta bila prava borca in sta danes prava junaka. Zaradi prezgodnjega rojstva imata Jaka in Anej obliko cerebralne paralize, ki se kaže v hoji po prstih ter bolečinah in zategnjenosti mišic na nogah. Prva štiri leta sta preživljala na fizioterapijah, rehabilitacijah v Rehabilitacijskem centru Soča, terapijah z živalmi in mnogih specialističnih obravnavah.

Februarja bosta svojo borbo nadaljevala pod svetovno priznanim nevrologom dr. Parkom iz St. Louis Children's hospital v Missouriju, ZDA, ki je potrdil, da sta fantka primerna za operacijo hrbtenice. Po posegu ne bo več zategovanja mišic in bolečine, tako da bosta Anej in Jaka lahko kmalu normalno hodila.

Za zdravljene v tujini so predvideni visoki stroški, ki so povezani z ortopedsko operacijo, potnimi stroški, bivanjem celotne družine pred in po operaciji ter daljšo rehabilitacijo po operaciji. Vsi stroški, ki so povezani z zdravljenjem in bivanjem v tujini, so za družino prevelik zalogaj, zato se je med drugim v ta namen organiziral dobrodelni koncert, ki je potekal v nedeljo, 4. februarja, v Športni dvorani Velika Nedelja. Uspeli so prodati skoraj 1.200 vstopnic, dvorana je bila polna in vzdušje ter energija odlična. Številna sredstva pa so bila zbrana tudi preko posameznikov in donatorjev.

Na koncertu so sodelovali Ansambel Saša Avsenika, Skupina Gadi, Natalija Verboten, Ansambel Akordi, Ditka, Mladi Dolenjci, Barbara iz skupine Donačka, Ansambel Opoj, Ansambel Smeh, Ansambel Zreška Pomlad, Ansambel Žargon, Mladih 5, Vokalna skupina Virtus in Ženski gasilski pevski zbor GZ Ormož, voditelja pa sta bila Peter Kirič in Tatjana Mohorko.

Celoten izkupiček prireditve je bil namenjen družini Hanželič za zdravljenje Aneja in Jaka, sredstva pa bodo namenjena pokritju stroškov, povezanih z zdravljenjem.

Organizatorji koncerta so bili Gasilska zveza Ormož, TIC-Javni zavod za turizem, kulturo in šport Občine Ormož in prijatelji družine Hanželič.

»Užitek je srečati pogled tistega, kateremu si pred kratkim storil kaj dobrega.«
"Želeli bi se zahvaliti vsem, ki ste se v duhu človekoljubnega poslanstva odzvali na našo prošnjo in tako pomagali pri organizaciji dogodka, prišli na Dobrodelni koncert kot glasbeniki ali kot gostje ter pomagali z nakupom vstopnice in tistim, ki ste z donatorskimi sredstvi podprli zdravljenje Aneja in Jaka!

Vaše dobro delo bo pripomoglo, da bosta lahko fantka kmalu hodila brez opornic in boste tako večno zapisni v njunih srčkih. Naša hvaležnost pa je neizmerna, saj pomagati otrokoma, pomeni graditi njuno prihodnost.

Hvala Vam za vse! Vsem skupaj. In vsakemu zase. Iz vsega srca."

Družina Hanželič in prijatelji

Foto: Marjan Dovečar


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno