Na smučišču Globoki klanec se trudijo, da bi lahko smučali

V klubu bodo imeli delovni praznik, smučišče naj bi odprli predvidoma v petek ob 17. uri za nočno smuko

Prlekija-on.net, četrtek, 8. februar 2018 ob 11:35
Smučišče Globoki klanec, foto: FB Smučišče Globoki klanec

Smučišče Globoki klanec, foto: FB Smučišče Globoki klanec

V zadnjih dneh je tudi naše kraje zajelo obilno sneženje, zato se v Smučarskem klubu Sveti Tomaž, ki upravlja s smučiščem Globoki klanec v Hranjigovcih, trudijo, da bi lahko smučali. Kot so zapisali, je tam zapadlo okoli 35 cm snega, kar jim omogoča, da lahko progo pripravijo za smučanje. S pripravo proge so začeli že ponoči, v četrtek nadaljujejo in bodo smučišče odprli predvidoma v petek ob 17. uri za nočno smuko.

V klubu bodo tako imeli delovni kulturni praznik, saj bo treba postoriti še marsikaj. Največ dela jih čaka s pripravo parkirnih prostorov ter ureditve okolice nasploh, ker pa zemlja pod snegom ni zmrznjena, je vse še dodatno oteženo. Na delu je danes bil tudi nov teptalnik.

"Mi bomo storili vse, da vam omogočimo smučanje na našem smučišču," so zapisali ter dodali, da če jim bodo vremenski pogoji naklonjeni, bodo progo ponoči še dodatno umetno zasneževali, saj so konec lanskega leta vzpostavili celoten sistem, ki jim to omogoča. Do sedaj to ni bilo možno zaradi previsokih temperatur.

Kljub temu pa letošnja smučarska sezona v Prlekiji verjetno ne bo pretirano dolga, saj smo že februarja, a se bodo v klubu potrudili, da čim bolje izkoristijo trenutne razmere.

V petek so pri SK Tomaž zapisali, da smučanja žal ne bo, ker je podlaga premehka.





Več v Šport