Zaljubljeni so nazdravili z Alyino zlato penino

Gornja Radgona gostila nepozabni koncert pevke Alye in njenih gostov

Prlekija-on.net, četrtek, 15. februar 2018 ob 11:24
Valentinov koncert z Alyo

Valentinov koncert z Alyo

Mnogi prebivalci Gornje Radgone in okolice, zlasti tisti zaljubljeni bodo s posebnim zadovoljstvom pomnili letošnji dan zaljubljenih – Valentinovo. Kako tudi ne, ko pa so v svoji sredini, na izjemnem Akustičnem Valentinovem koncertu gostili priljubljeno slovensko pop pevko, eksplozivno, energično, samozavestno, in romantično Aljo Omladič - Alyo! Alya je po uspešnem letu 2017, v novo leto vstopila na krilih koncertnih nastopov, na katerih sta še vedno med najbolj zaželenimi skladbami aktualna uspešnica "Halo" in "Srce za srce", ki sta se slovenskim poslušalcem dodobra vtisnila v srce, in sta še vedno med najpogosteje predvajanimi skladbami na domačih radijskih postajah. Tudi sicer so koncertni odri najljubši ustvarjalni prostor simpatične zvezdnice.

Tokrat je s svojo 7-člansko zasedbo odličnih glasbenikov, za Valentinovo pripravila prav poseben glasbeni večer z "okusom" – Akustični Valentinov koncert, ki je bil še bolj oseben in celo intimen, na njem pa je prepolna dvorana radgonskega kulturnega hrama slišala vse Alyine uspešnice, in druge avtorske skladbe, v akustičnih aranžmajih. Na odru se ji je pridružil priljubljeni vokalni kvintet Aeternum, ki je prava harmonija tonov in njegovih članov. Njihova spontanost, muziciranje in nevidna komunikacija na odru dajejo skladbam živo obliko, ki prodre do slehernega poslušalca. Dodatno zadovoljstvo je nudilo na desetine mladih domačih pevk in pevcev iz Otroškega pevskega zbora OŠ Gornja Radgona. Po čudovitem koncertu je sledilo še pravo sladko razvajanje – pogostitev vseh obiskovalcev s kozarčkom "Penine Alya", iz družbe Radgonske gorice! In dokler so odrasli nazdravljali z Aljino penino, je pevka bila obsedena z otroci in mladimi, ki so se želeli z njo fotografirati, ali pa jim je podpisovala razglednice in druge spominke.

Sicer pa je Penina Alya pridelana po tradicionalni metodi, a vendarle ni čisto klasična Zlata radgonska penina. Je zlata penina s popolnoma samosvojim slogom. Prvi požirek vas bo omamil z živahnimi poljubčki in zapeljal k vedno novemu okušanju te bogate pijače. Drzna, a očarljiva in družabna penina, igriva kot prava mala zabava v kozarcu, ki jo lahko uživamo samostojno ali ob hrani. Penino Alya uživajte v širšem pecljatem kozarcu, v katerem bosta do izraza prišli njena bogatost in aromatičnost. Za še večjo poletno osvežitev svetujejo dodajanje nekaj kock ledu; led bo ublažil tako sladkost kot moč alkohola. Ker je penina Alya temperamentna in izzivalna kot Alya sama, vas pevka vabi, da ste tudi sami drzni in se poigrate ter morebiti najdete zanimivo kombinacijo z najljubšim sadjem, zelenjavo ali začimbami. "Od nekdaj se rada razvajam in pocrkljam, seveda pa to delim tudi z drugimi. Ustvariti čisto svojo penino, ki mi bo značajsko blizu, sem si že dolgo želela. Zato sem zelo vesela in ponosna, da se mi uresničujejo sanje. Skupaj z Radgonskimi goricami, ki so danes največji in najstarejši proizvajalec penin v Sloveniji, z več kot 160-letno tradicijo, smo razvili čisto nov okus penine Alya (sladka 50 g/l, letnik 2012, 100 % chardonnay, 36 mesecev zorela na kvasovkah op.p.), ki je namenjena vsakomur, ki se želi razvajati in uživati trenutke – naj bo majhen ali velik, pomemben ali nepomemben; vsak trenutek si lahko naredimo najlepši. Gre za drzen in temperamenten izdelek, ki draži in izziva, naj ga poskusimo! V mojem stilu, čisto samosvoja penina. Že v prvem požirku eksplozivna in samozavestna." o svoji penini pravi Alya.

Mimogrede pa pravijo tudi, da naključij ni. V Radgonskih goricah je že dolgo tlela ideja, da bi ustvarili nekaj posebnega, in naključje (ali pa tudi ne) je hotelo, da je tam nastopala zelo posebna oseba – Alya. Ko je odpela pesem Za naju, je bilo jasno, v katero smer bodo razvijali idejo. Rodila se je penina Alya. Vse drugo je zgodovina: Po njenem izboru – Zlata radgonska penina, pridelana po klasični metodi; Rezultat trdega dela in vztrajnosti; Po njenem okusu – sladka penina. V svetu klasičnega penečega se vina sladkega ne najdemo prav pogosto. Gre za drznost in temperament; V njenem slogu, povsem samosvoja penina; Eksplozivna, seksi in samozavestna; Drzna, a očarljiva in družabna penina, igriva kot prava mala zabava v kozarcu, ki jo lahko uživamo samostojno ali ob hrani; Penina Alya – njena značajska dvojčica...


Več v Družabno