V izboru najboljše restavracije v Sloveniji, tudi dve prleški

V izboru letos sodeluje kar 166 restavracij iz petih regij, na podlagi širšega seznama pa bo z glasovanjem izbranih do 10 najboljših restavracij v vsaki regiji

Prlekija-on.net, sobota, 17. februar 2018 ob 09:20
V izboru letos sodeluje kar 166 restavracij iz petih regij

V izboru letos sodeluje kar 166 restavracij iz petih regij

Drugi teden glasovanja za izbor najboljše restavracije v Sloveniji - The Slovenia Restaurant Awards 2018 sponsored by Diners Club International je za nami in ker je kulinarika pomemben del slovenskega turizma, vabijo vse h glasovanju ter tako prispevate pri prepoznavnosti slovenske enogastronomije. K izboru najboljših restavracij po vsej Sloveniji so k sodelovanju pritegnili tako strokovno kot ljubiteljsko javnost. "Naša vizija je mednarodna prepoznavnost Slovenije kot 'foodie' turistične destinacije, dolgoročen dvig kakovosti storitev in obiska v restavracijah ter razvoj zdrave kulinarične kulture Slovencev".

V izboru letos sodeluje kar 166 restavracij iz petih regij, na podlagi širšega seznama pa bo z glasovanjem izbranih do 10 najboljših restavracij v vsaki regiji. Glasovanje za javnost se je začelo od 9.2.2018 na uradni spletni strani izbora www.the-slovenia.com, kjer lahko glasujete za najljubšo restavracijo.

Kriteriji za izbor najboljših slovenskih restavracij so slednji: Komisija je po strokovnih kriterijih in osebnih izkušnjah pripravila obširen seznam restavracij, za katere meni, da s svojo ponudbo ter kakovostjo jedi in storitev ponujajo vrhunsko kulinarično izkušnjo. Slovenijo je razdelila na 5 regij; severno, južno, vzhodno, zahodno ter Ljubljano z osrednjo Slovenijo. Vsak član je predlagal do 15 restavracij na regijo oz. do 25 za Ljubljano z osrednjo Slovenijo. Vsak član strokovne komisije je moral vsaj enkrat v zadnjih dveh letih obiskati restavracijo, ki jo je predlagal na seznam.

Člani komisije so tudi letos izbirali na sledeči osnovi:
- Restavracija mora obratovati najmanj eno leto. Restavracije, ki so se odprle v letu 2018, bodo lahko kandidirale šele za leto 2019.
- Ponudba hrane je raznovrstna, inovativna, iz kakovostnih sestavin, predstavitev je zanimiva in všečna, okusi so skladni, spajanje hrane in pijače je primerno.
- Storitev temelji na prijazni postrežbi ter načinu in znanju priporočanja hrane in pijače.
Na osnovi tega se je oblikovala skupna ocena "splošnega zadovoljstva" ob obisku restavracije. Podrobnejši seznam in glasovnico za izbor THE SLOVENIA RESTARANTS AWARDS 2018 najdete na www.the-slovenia.com, kjer sta v regiji vzhod tudi Gostilna Tramšek iz Žerovincev in Gostilna Zorko iz Borecev za kateri lahko glasujte tukaj.

Generalni sponzor: Diners Club International, Medijskimi partnerji: Dnevnik d.d., The Slovenia Times, City Life, Playboy, STA, Ljubljananjam, RTV Slovenija, Pet Zvezdic, Mad.Over.Net. in Portal Gastrogurman ter priznani strokovnjaki na področju gastronomije, enologije, turizma, kot tudi chef-i in t. i. foodiji - ljubitelji dobre hrane in pijače. Revizijo rezultatov pa bo opravila revizijska hiša Deloitte d.o.o.


Več v Gospodarstvo