Pevke in pevci izpod Pohorja v DOSOR-ju

Za praznični dopoldan zapel MPZ DU Slivnica pri Mariboru

Filip Matko Ficko, petek, 23. februar 2018 ob 08:30
Mešani pevski zbor Društva upokojencev Slivnica

Mešani pevski zbor Društva upokojencev Slivnica

Nekaj pred 11. uro dopoldne 22. februarja je zazvenela skupna pesem  - ljudska »Pozimi pa rožice ne cveto…« - pevk in pevcev Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev iz Slivnice pri Mariboru ter zbranih stanovalk in stanovalcev v veliki restavraciji DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci.

Članice in člani zbora, ki deluje že osemnajsto leto, pod strokovnim vodstvom Ervina Šege, so se skozi snežno pokrajino in po zasneženih cestah izpod Pohorja pripeljali v Radence, da polepšajo praznični dan slavljenkam in slavljencem DOSOR-ja, ki so v januarju (skupaj 16) ter v februarju (skupaj 20) praznovali rojstni dan. Vse je v veliki restavraciji pozdravila gospodinja Stanka Fras, ki je z veseljem naznanila, da je med slavljenkami in slavljenci kar sedem tistih, ki so praznovali okrogli življenjski jubilej. Bil je to eden 70-letnik, štirje 80-letniki ter dve 90-letnici. Sicer pa so bile vmes tudi štiri posameznice, ki beležijo že nad 90 let. Vseh 36 vabljenih ni prišlo na slavje, kajti viroze in gripa so nekatere zadržali v posteljah.

Predsednik MPZ DU Slivnica, Zoran Živec, je prebral pesem »Zimskaidila« svoje mame Brigite, ki je tudi stanovalka DOSOR-ja, a gospodinja Stanka Fras njeno pesem »Moja leta«. Iz domske kuhinje (slaščičarne) so vsem postregli z odličnimi rezinami slavnostne torte, vsi jubilanti in jubilantke pa so prejeli priložnostna darilca in vizitke.


Več v Kultura in izobraževanje