Številne prometne nesreče v zadnjih dneh

V Loperšicah je zaradi neprilagojene hitrosti polpriklopnik zaneslo izven vozišča kjer se je prevrnil na bok

Prlekija-on.net, petek, 23. februar 2018 ob 10:06
Prometna nesreča med avtobusom in tovornim vozilom, foto: GB Maribor

Prometna nesreča med avtobusom in tovornim vozilom, foto: GB Maribor

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v četrtek, 22. februarja, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 6:38 uri so izven naselja Cvetkovci obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 9:00 uri so na PP opravili zaslišanje osumljenca kaznivega dejanja tatvine. Ob 18:00 uri so obravnavali kaznivo dejanje Goljufije. Sprejet je bil zapisnik.

Ob 1:50 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na glavni cesti v naselju Loperšice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila s polpriklopnikom vozil v smeri Središča ob Dravi. V desnem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti polpriklopnik zaneslo izven vozišča kjer se je prevrnil na bok, tovorno vozilo pa je obstalo na vozišču. Del tovora se je razsul ob vozišču. Vozniku je bil izdan plačilni nalog. Delavci cestnega podjetja so poskrbeli za odstranitev ovir iz vozišča.

Ob rednem delu bodo policisti v cestnem prometu preverjali psihofizično stanje voznikov in opremljenost vozil z zimsko opremo.

Številne prometne nesreče
Policisti so sicer v zadnjih dneh obravnavali številne prometne nesreče, kar verjetno gre pripisati tudi razmeram na cestah, saj zadnje dni obilno sneži. Tako so tudi policisti na območju PU Murska Sobota v zadnjih treh dneh skupaj obravnavali dvajset prometnih nesreč. Tudi v petek, ob 4.08 je na cesti Rankovci-Gederovci, v občini Tišina, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča in se prevrnilo na streho. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in osebno vozilo postavili na kolesa.

Na območju PU Maribor pa sta ob 2.05 na avtocesti med izvozoma Maribor center in Maribor vzhod trčila avtobus in tovorno vozilo. Gasilci GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in osvetlili kraj nesreče. Poškodovanih v nesreči ni bilo.


Več v Črna kronika