Pustovanje za vse generacije

Starostnikom so se pridružili malčki iz vrtca, varovanci iz zavodov, upokojenci...

Prlekija-on.net, sobota, 3. marec 2018 ob 19:54
Pust v DSO GR

Pust v DSO GR

V Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, kjer praznujejo prvih deset let obstoja in delovanja, pogosto poskrbijo, da so praznični dnevi nepozabni. In tako je bilo v letošnjem februarju, ko je najprej bil kulturni dan, nato pust, pa Valentinovo... Ob letošnjem pustu so tako organizirali pravo »mini pustno rajanje« na katerem so sodelovale vse generacije«. Dom so namreč na dan pustovanja obiskali najprej otroci iz sosednjega Vrtca Manko Golar, ki so stanovalcem pripravili mimohod v pustnih maskah. Na obraze prisotnih v avli so pričarali široke nasmehe in dobra volja se je nenadoma razlila kar po celem DSO. Otroci in prijazne vzgojiteljice, ki so bile tudi lepo našemljene, so se razveselili ocvrtih »mišk« in soka, saj jih je direktor DSO-GR d.o.o., mag. Marjan Žula, povabil na druženje po uspešnem mimohodu in se hkrati zahvalil za »obisk maškar«.

Nekaj stanovalcev in zaposlenih, ki so se prav tako našemili, je nato zaplesalo ob živahnih zvokih glasbe. V prijetnem razpoloženju in ob slastnih krofih iz domske kuhinje je pustno rajanje potekalo do kosila, v popoldanskem času pa jih je razveselilo še nekaj mask, ki so jih obiskale v tem pustnem torku. "Predvsem pomembno je medgeneracijsko druženje, ki ga pri nas v Domu res ne manjka. Vzorno sodelovanje z Vrtcem Manka Golarja se dopolnjuje z občasnimi nastopi in druženji z učenci iz osnovnih šol, varovanci radgonske enote VDC, enote Zavoda Hrastovec ter člani Društva upokojencev Gornja Radgona in drugimi organizacijami. Pri nas v Domu zato uporabniki pravijo, da je vedno živahno in prijetno", je povedala Eva Žula, strokovna vodja DSO.

Številne prireditve in vrste aktivnosti, ki jih organizirajo dajejo svojevrsten pečat življenju in delu DSO v Gornji Radgoni in dodajajo vrednost kakovosti bivanja stanovalcev v njem.


Več v Družabno