Nihče ni raven mladim iz DPM Sveti Jurij ob Ščavnici

Vodstvo KGZ Murska Sobota sprejelo mlade tekmovalce Društva podeželske mladine Sveti Jurij ob Ščavnici

Prlekija-on.net, nedelja, 4. marec 2018 ob 10:54
Sprejem DPM Sveti Jurij ob Ščavnici

Sprejem DPM Sveti Jurij ob Ščavnici

V Domu penine družbe Radgonske gorice, je potekala posebna slovesnost, ko je Franc Režonja, direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Murska Sobota, s sodelavci, pripravil sprejem za ekipo Društva podeželske mladine Sveti Jurij ob Ščavnici, ki je najboljša v Pomurju in ena najboljših v Sloveniji, ko gre za tekmovanja "Mladi in kmetijstvo". Gre za ekipo DPM Sveti Jurij ob Ščavnici, ki letos obeležuje četrt stoletja obstoja in delovanja in je v tem času vseskozi zmagala na območnem tekmovanju za Pomurje, štirikrat pa je ekipa bila tudi državna prvakinja. Na sprejemu, ki so se ga ob direktorju Režonji, udeležili tudi vodja Kmetijsko svetovalne službe KGZ Murska Sobota, dr. Stanko Kapun, potem Anton Slana, vodja svetovalne službe izpostava Gornja Radgona, ter kmetijska svetovalca iz radgonske izpostave: Metka Marinič in Alojz Topolovec, so bili člani ekipe, ki se je uvrstila na letošnje državno tekmovanje, kjer branijo naslov državnega prvaka: Žan Gregorec, Rok Lančič in Tomaž Vrzel, zraven pa še predsednica omenjenega društva Veronika Vrzel.

Direktor KGZ Murska Sobota Franc Režonja je mladim iz občine Sveti Jurij ob Ščavnici, ob nazdravljanju z Zlato radgonsko penino, čestital na vsem dosedanjim dosežkom in uspešnem zastopanju Pomurja po Sloveniji. Ob tem jim je izročil priložnostna darila in zaželel novo zmago na državnem tekmovanju, ki bo 21. aprila letos v Mirni Peči na Dolenjskem. "Pravzaprav bi moralo državno tekmovanje potekati pri nas v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, a ker smo ga organizirali tudi lani, ko smo drugič zapovrstjo (skupaj četrtič) osvojili 1. mesto, smo organizacijo ponudili lanskim podprvakom iz Mirne Peči. Oni so to sprejeli in sedaj bo tekmovanje na Dolenjskem, a to ne pomeni, da naša ekipa ne bo spet šla na zmago in peti naslov, kar bi nam ob letošnjem jubileju bilo še posebej v zadovoljstvo", nam je povedala predsednica DPM Sveti Jurij ob Ščavnici Veronika Vrzel, ki dodaja, da so se fantje iz ekipe odlično pripravili.

"Pravzaprav se oni nenehno učijo in veliko vedo. Zato jim že vrsto let nihče v Sloveniji ni raven", je dodal kmetijski svetovalec Anton Slana, ki izvira iz iste občine, in se je hkrati zahvalil tudi sodelavki Metki Marinič, katera najbolj skrbi za pomoč mladim tekmovalcem. Zanimivo je, da iz leta v leto za DPM Sveti Jurij ob Ščavnici tekmujejo sami bodoči kmetijski strokovnjaki in prevzemniki kmetij v omenjeni občini.


Več v Kultura in izobraževanje