Prva stanovalca sta še vedno čila in zdrava

DSO Gornja Radgona obeležuje svojo prvo 10. obletnico

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. marec 2018 ob 17:20
DSO Gornja Radgona

DSO Gornja Radgona

Bilo je 12. februarja 2008, ko sta bila v radgonski dom starejših občanov sprejeta prva stanovalca, Ljudmila Horvat s Plitvičkega Vrha, ki biva v njem še danes, in Ivan Kores iz Maribora, ki se je vmes preselil v mariborski dom, bliže svojcem. Oba sta torej še vedno čila in zdrava, prav tako po prvem desetletju tudi DSO Gornja Radgona, ki je postal, ne le dom za starejše državljane, temveč tudi nekakšen center medgeneracijskega dogajanja v mestu ob reki Muri. In že v teh mrzlih zimsko-pomladnih dneh so v DSO-GR d.o.o. simbolično pričeli praznovanje ob svoji 10. obletnici. Začelo se je s plesom za stanovalce in zaposlene v domu, prišlo pa je tudi nekaj svojcev ter drugih občanov. Ob »živi« glasbi dua Brnđa, so vsi preživeli nekaj prijetnih uric.

Kot je povedal direktor DSO-GR d.o.o., mag. Marjan Žula, so praznovanje začeli s kosilom ob svečano pogrnjenih mizah in dobrotah iz domske kuhinje. "Stanovalci in naši zaposleni so se družili do poznih popoldanskih ur. Bilo je zelo živahno in veselo, saj smo plesali in se zabavali ter se lepo imeli. Obujali smo spomine na pretekle dni, se pogovarjali o tem kako je bilo pravzaprav težko v prvih mesecih delovanja Doma, saj nas velika večina ni imela izkušenj s to dejavnostjo in nasmejali smo se nekaterim dogodkom iz tistega časa". V svojem nagovoru ob začetku prireditve je izpostavil dobro delo in sodelovanje vseh, ki so pripomogli k 10-letnemu uspešnemu življenju in delu DSO-GR d.o.o. Zahvalil se je stanovalcem, njihovim svojcem, zaposlenim, prostovoljcem, pa tudi lokalni skupnosti, za razumevanje ter povezanost v medgeneracijski obliki sobivanja. Poudaril je izredne rezultate, ki so jih dosegli na področju kakovosti, saj je raziskava neodvisne skupine Fabrika pokazala, da je radgonski Dom glede zadovoljstva v primerjavi s pričakovanji prav v vrhu med 62 slovenskimi domovi, v katerih so bili anketirani stanovalci, svojci in zaposleni.

Ob praznovanju tega jubileja bodo prireditve in družabni dogodki v domu potekali vse do konca leta. Osrednja slovesnost bo predvidoma 25. maja letos in poleg eminentnih gostov iz vse Slovenije bomo lahko pozdravili med nastopajočimi tudi pevca Ota Pestnerja, člane Take Nine Orchestra, KD Pihalni orkester iz Gornje Radgone, otroke iz Vrtca Manka Golarja, domski pevski zbor in morda še koga, ki zaenkrat še ni v okvirno predvidenem scenariju. Ob 10. obletnici Doma starejših občanov Gornja Radgona d.o.o. lahko samo čestitamo stanovalcem in zaposlenim ter jim zaželimo še v naprej tako dobro sodelovanje in uspešno delo. "Naš dom je ponosno ovekovečen z desetletno tradicijo. Veliko ljudi v njem biva z zadovoljstvom in s prijaznostjo. Ta dom je znan tudi preko meja. Ljudje radi prihajajo k nam kakor gosti ali stanovalci. Lepo je tukaj živeti, saj smo vsi kot ena družina in en skupni kolektiv. Lepo je, da se vsi med seboj lepo razumemo. Naj bo to sožitje v našem prisrčnem in dobrem domu še tako najprej v prijaznosti, veselju ter najbolj zdravju", v pesniškem slogu, od radgonskem domu starejših, pravi stanovalec Rajko Kozlovič iz Nasove.

DSO Gornja Radgona


Več v Kultura in izobraževanje