Blaž Zadravec državni prvak iz nemščine

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so na državnem tekmovanju iz nemščine dosegli odlične rezultate

Prlekija-on.net, torek, 6. marec 2018 ob 13:36
Blaž Zadravec z mentorico

Blaž Zadravec z mentorico

Na letošnjem državnem tekmovanju iz nemščine, ki je februarja potekalo na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani, so dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) dosegli odlične rezultate. Blaž Zadravec, dijak 3. letnika, program predšolska vzgoja, je v svoji kategoriji postal državni prvak.

Na državnem tekmovanju dijaki rešujejo naloge v dveh delih, in sicer se prvih 60 minut posvetijo bralnemu razumevanju, rešijo tekst dopolnjevanja in nalogo iz besedotvorja, drugih 60 minut pa pišejo pisni sestavek, kjer lahko izbirajo med dvema naslovoma.

Za doseganje visoke ravni znanja tujega jezika seveda običajno ni dovolj le šolsko učenje, pač pa veliko vlogo igra zanimanje dijaka za jezik in njegove posebnosti. Mentorica in učiteljica Martina Vogrinec je o Blažu Zadravcu povedala: »Dijaka odlikuje izreden občutek za nemščino, vedno je pripravljen pomagati sošolcem in zelo rad sodeluje v projektih, povezanih z nemščino.« Blaž pravi, da je nemščina živ jezik, saj ga veliko uporablja za komunikacijo s sorodniki in prijatelji, prav tako se spogleduje z idejo, da bi v prihodnosti študiral tuje jezike.

Tudi ostali dijaki tekmovalci ljutomerske gimnazije so se odrezali dobro. Vanessa Vočanec, Sara Zemljič in Luka Puklavec, njihova mentorica in učiteljica je Gita Fras, so dosegli 4. mesta v svojih kategorijah in srebrno priznanje. Prav tako so srebrna priznanja osvojili naslednji dijaki: Nina Klement, Sara Perša, Jurij Šumak, Primož Škafar in Zala Sredenšek, dijaki 2. letnika, in dijaka 3. letnika Luka Lukač in Tjaša Zadravec.

»Znanje tujega jezika, predvsem pa nemščine, je za okolje, kjer živimo, zelo pomembno, ne samo z geografskega vidika, pač pa tudi zaradi gospodarskih in kulturnih stikov, ki jih imamo z nemško govorečim prostorom,« dodaja Gita Fras.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje