Praznovanje 8. marca malo drugače

Društvo upokojencev Ljutomer je organiziralo Pokrajinsko prvenstvo PP ZDU M. Sobota v kategoriji Pikado za ženske v prostorih Hotela Bioterme Mala Nedelja

Prlekija-on.net, sobota, 10. marec 2018 ob 08:52
Prvenstvo v pikadu za ženske

Prvenstvo v pikadu za ženske

Društvo upokojencev Ljutomer, poznano po odličnih organizacijah različnih tekmovanj je dne 8. marca 2018 organiziralo Pokrajinsko prvenstvo PP ZDU M. Sobota v kategoriji Pikado za ženske v prostorih Hotela Bioterme Mala Nedelja.

Udeležile so se ga ekipe iz naslednjih društev upokojencev: Brezovci Bodonci Zenkovci, Gornja Radgona,  Krog - Satahovci, Ljutomer, Murska Sobota, Moravske Toplice, Radenci in Veržej, skupaj pa je nastopilo v tekmovalnem delu 48 tekmovalk.

Že uvodoma so srečanju posvetili uvodno slovesnost obeležitvi 8. marca - Dnevu žena.

V slavnostnem govoru je predsednica pokrajinske zveze društev upokojencev Vijola Bertalanič poudarila pomen srečanj v športnih disciplinah in pohvalila organizatorje, se zahvalila predstavnikom Bioterm za posluh in pripravljenost za sodelovanje z upokojenci in čestitala prisotnim tekmovalkam in udeleženkam športnega srečanja.

Športni del srečanja je potekal ob praznovanju in prijetnem druženju, doseženi pa so bili odlični rezultati oziroma dosežki:

I. EKIPNO:
  1. DU Veržej (2566)
  2. DU Bodonci – Brezovci – Zenkovci (2441)
  3. DU Ljutomer (2329), sledila pa so v zaporedju naslednja društva
  4. Moravske Toplice, Gornja Radgona, Radenci, Krog-Satahovci in Murska Sobota.
II. POSAMEZNO:
  1. Tončka Koroša (727) iz DU Veržej,
  2. Manca Goričan (641) in
  3. Jolanda Janjič (633) krogi.
Najboljše ekipe so za dosežene rezultate prejele pokale, posameznice pa medalje in nagrado Bioterm Mala Nedelja (celodnevne kopalne karte), katere je podelila vodja iz Bioterm, Katja Kojič.

Udeleženke je ob koncu druženja pozdravil podpredsednik DU Ljutomer, Ciril Magdič, kateri je poudaril pomen tovrstnih srečanj in tekmovanj, se zahvalil udeleženkam ob udeležbi in zaželel prisotnim prijetnega druženja in športnih uspehov.
Tekmovanje je istočasno pomenilo izbirno tekmovanje za uvrstitev na državno prvenstvo društev upokojencev v Pikadu za ženske. Tako so se nanj uvrstile tekmovalke Društva upokojencev Veržej.

Po prijetnem druženju, pogostitvi in obdarovanju z nageljni vseh udeleženk, kar so pripravili člani društva Ljutomer, so s prijetnimi občutki zapustili toplice z obljubo, da se srečajo na naslednjem tekmovanju, to bo pa 17.5.2018 – tradicionalno Mednarodno srečanje društev pokrajin Pomurja, spodnjega Podravja in Međimurja.


Več v Šport