Na Razkrižju pripravili predavanje o vrtnarjenju z naslovom Uporabni okrasni vrt

Predavanje sta organizirala Klub Gaia in Občina Razkrižje

Prlekija-on.net, četrtek, 22. marec 2018 ob 09:00
Predavanje Uporabni okrasni vrt

Predavanje Uporabni okrasni vrt

V torek, 20. marca 2018, je v prostorih razkriške knjižnice in čitalnice potekalo predavanje, ki je bilo odlično obiskano. Tema, ki je pritegnila številne obiskovalce iz občine in izven nje, je bila Uporabni okrasni vrt. Predavala je Loreta Vlahović, univ. dipl. inž. agr.

Predavateljica je predstavila zanimive uporabne rastline s katerimi lahko nadomestimo okrasne ter načine kako lahko zasadimo užitne grmovnice in zelenjave tudi za okras.

Predavanje sta organizirala Klub Gaia in Občina Razkrižje.

Zaradi velikega interesa, je dogovorjeno že naslednje predavanje, ki bo v ponedeljek, 9. aprila 2018, ob 16.30 uri prav tako v prostorih Knjižnice in čitalnice Razkrižje. Tema naslednjega predavanja bo Samooskrbni zelenjavni vrt. Vsak kdor želi lahko ekološko vrtnari za samooskrbo. S pomočjo Gainih strokovnjakov in nove aplikacije naredivrt.si je vrtnarjenje enostavno, zabavno in koristno. Spletna aplikacija www.naredivrt.si nudi preprosto rešitev za zasnovo zelenjavnega vrta upošteva dobre in slabe sosede ter usmerja k pravilni oskrbi vrta. Poučili se bomo o izboru, kombinacijah in oskrbi zelenjadnic. Več na www.klubgaia.com/si.


Več v Kultura in izobraževanje