Čezmejno sodelovanje SŠGT Radenci z Avstrijci

Potencial dediščine za razvoj in trženje vodilnih produktov

Filip Matko Ficko, četrtek, 22. marec 2018 ob 17:12
Predstavitev projekta na SŠGT Radenci

Predstavitev projekta na SŠGT Radenci

V okviru čezmejnega sodelovanja pod naslovom Interreg V-A Slovenija - Avstrija se izvaja v obdobju od leta 2014 do leta 2020 projekt Flagship Products, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. V projekt je aktivno vključena Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, kjer v sodelovanju s podobnimi šolami v sosednji Avstriji izvajajo aktivnosti pod delovnim naslovom »Potencial dediščine za razvojin trženje vodilnih produktov«. Na SŠGT Radenci je vodja projekta ravnateljica prof. Janja Prašnikar Neuvirt, z učenci pa v praksi delujejo v tem projektu: Peter Pertoci kot učitelj strežbe, a Zdenka Mesarič in Dušan Zelko za področje kuharstva. Projekt je pred dnevi predstavila prof. Vida Pelc, kajti v drugi polovici aprila bi naj na SŠGT Radenci v sodelovanju s slovenskimi dijakinjami in dijaki sodelovali tudi mladi s podobnih šol v sosednji Avstriji.

Vodilni partner projekta je Qualifizierungs agentur Oststeiermark GmbH s partnerji vzhodne in jugovzhodne avstrijske Štajerske in projektnimi partnerji iz Pomurja in Podravja. To so Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, Zavod za inovativnost in podjetništvo Maribor, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter Razvojna agencija Slovenske gorice iz Lenarta. Cilj projekta Interreg SI – AT je razvoj kulinarične in doživljajske ponudbe v povezavi z vodilnimi produkti v regijah vzhodne in jugovzhodne avstrijske Štajerske (A), Pomurja in Podravja (SLO). SŠGT Radenci že vseskozi ozavešča in izobražuje mlade, morda tudi bodoče gostinsko-turistične delavce, širi znanje in prenaša informacije o vodilnih produktih regije po vsej regiji in tudi izven nje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje