Predstavili so se kandidati za predsednika Pomurske turistične zveze

Predstavili so se Štefan Kodila iz Sela, Tjaša Kos iz Ključarovcev in Uroš Kamenšek iz Bodoncev

Prlekija-on.net, četrtek, 22. marec 2018 ob 18:51
Predstavitev kandidatov za predsednika PTZ

Predstavitev kandidatov za predsednika PTZ

V torek, 20. marca, je v Občini Razkrižje potekala javna predstavitev kandidatov za predsednika oz. predsednico Pomurske turistične zveze. V četrtek, 29. marca bo namreč volilna skupščina Pomurske turistične zveze. Za funkcijo predsednika oz. predsednice zveze se potegujejo trije kandidati. V Občini Razkrižje so se pred volitvami na skupščini odločili, da vse tri kandidate povabijo, da se javno predstavijo pred Upravnim odborom Turistično narodopisnega društva Razkrižje in turističnim delavcem v tej občini. Predstavitev je bila celo nekoliko nad pričakovanji, resna, zavzeta, s skrbno predstavljenimi programi vodenja Pomurske turistične zveze v naslednjih štirih letih. Vsak od kandidatov je imel na razpolago 20 minut za predstavitev svojega programa, 15 minut pa za odgovore na vprašanja omizja.

Predstavili so se:
Štefan Kodila iz Sela v Občini Moravske Toplice, sedanji podžupan te občine. Predlagatelji: Občina Moravske Toplice, Turistično društvo Lipovci in KTD Prosenjakovci.
Mag. Tjaša Kos iz Ključarovcev v Občini Križevci, ki deluje v družinskem podjetju Vinogradništva družine Kos. Pred leti je bila slovenska vinska kraljica. Predlagali so jo: Občini Križevci in Veržej, Mladinski center Prlekije, TD Ljutomer in TKD Babinci.
Uroš Kamenšek iz Bodoncev v Občini Puconci, vodi zasebno podjetje. Predlagali so ga: občini Puconci in Cankova, Goričko Drüjštvo za lepše Vütro, Turistično društvo Cankova, Turistično društvo Dolina - TE Völyfalu in TD Vrtnica Beznovci.

Na koncu so ugotovili, da je to bila dragocena izkušnja tako za kandidate kot za tiste, katerim so se kandidati predstavljali in da bi bilo prav, da bi se na podoben način vsi kandidati lahko predstavili v vseh pomurskih sredinah, ki volijo predsednika Pomurske turistične zveze, kajti vendarle gre za eno od redkih regijskih organizacij, ki se na področju turizma, trudi delovati povezovalno. Odločitev dveh predstavnikov iz Občine Razkrižje, predstavnika občine in Turistično narodopisnega društva Razkrižje, bo gotovo mnogo lažja kot pa, če te predstavitve ne bi bilo.


Več v Kultura in izobraževanje