Rekordno število upokojencev na občnem zboru DU Ljutomer

Pomembno sporočilo najstarejše udeleženke, triindevetdesetletne Helene Ganza: Kako kratko je življenje, bodimo srečni in imejmo se radi

Branko Košti, petek, 23. marec 2018 ob 13:39
Občni zbor DU Ljutomer

Občni zbor DU Ljutomer

Upkojenci in upokojenke iz Občin Ljutomer in Razkrižje, včlanjeni v DU Ljutomer, so se vsredo, 22. marca, v Hotelu Bioterme pri Mali Nedelji, zbrali na rednem letnem občnem zboru. Rekordnemu številu udeležencev so posebno presenečenje pripravili učenci OŠ Mala Mala Nedelja z izvedbo mazukala Spremeniva svet.

Predsednica društva Slavica Sunčič, je preteklo leto ocenila kot zelo uspešno in tudi pomembno, saj so v letu 2017 obeležili 70-letnico delovanja društva, kar je izjemno dolga doba. "Vse naloge in zastavljene cilje smo uspešno opravili in tudi v letu 2018 imamo kar veliko tistih vsakdanjih aktivnosti, druženja, izletov, letovanj, srečanj, povabilo na kavo, tekmovanj in raznovrstnih druženj. Sodelujemo tudi z vrtcem Ljutomer in z drugimi šolami, torej delujemo tudi na medgeneracijskem področju. Letos pa smo organizatorji 12. Festivala veteranskih godb Slovenije, ki bo 28. julija v Ljutomeru. Tamburaška skupina Bisernica pripravlja Srečanje upokojenskih tamburaških skupin Pomurja. Toraj spet dve novi zadolžitvi za naše društvo. Načrtujemo še izdajo knjige z naslovom Recepti ter pesniške zbirke Iva Vrharja z naslovom Pesmi mojega življenja. Tako, da nam dela ne bo zmanjkalo", je o opravljenih nalogah v preteklem letu in načrtih za 2018, povedala predsednica. Izpostavila pa je še negativen trend  upadanja števila članov društva, s katerim se srečujejo v zadnjih letih in izrazila željo po pridruževanju mlajših upokojencev. Po njenem mnenju bi se morala z reševanjem te problematike aktivneje ukvarjati tudi Pomurska pokrajinska zveza društev upokojencev in ZDU Slovenije.

Posebno pozornost so izkazali tudi najstarejši udeleženki zbora Heleni Ganza, katera bo letos poleti doponila 93 let življenja. Predsednica Slavica Sunčič in Ludvik Horvatič, sta ji izročila šopek, za katerega se je triindevetdesetletnica zahvalila s pomenjivim sporočilom: "Kako kratko je življenje, bodimo srečni in imejmo se radi".


Več v Kultura in izobraževanje