Mladi glasbeniki nastopajo: »Pomlad je tu !«

Predstavitev Zasebne glasbene šole Maestro v Radencih

Filip Matko Ficko, sobota, 24. marec 2018 ob 21:59
Predstavitev Zasebne glasbene šole Maestro, foto: Marija Erveš

Predstavitev Zasebne glasbene šole Maestro, foto: Marija Erveš

V predprostoru knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so enkraten glasbeni popoldan 22. marca pripravili mladi glasbeniki, gojenci Zasebne glasbene šole Maestro Gornja Radgona.

Nastopili so: pod vodstvom mentorice Leje Ropoša je na klavir igral Jan Kolar (A. Žilinskis: Latvijska polka ter M. Aaron: Duhovi in Indijanski bojni ples); pod vodstvom mentorice Aleksandre Škrilec je na flavto igrala Nina Gradišnik ( E. Kronke: Melanholija); pod mentorstvom Leje Ropoša je na klavir igrala Tina Ratej (J. B. Duvernoy: Etuda op. 176/8 ter A. Goedicke: Ples); pod mentorstvom Lovra Turina je na klarinet igral Nino Klemenčič (W. van Dorsselaer: Reverie et scherzetto); pod mentorstvom Leje Ropoša je na klavir igrala Ana Horvat (M Tomc: Pesmica in J. B. Duvernoy: Etuda op. 176/17); pod mentorstvom Melite Vulc je na flavto igrala Eva Tompa (A. Bullard: Latinska); pod mentorstvom Leje Ropoša je na klavir igrala Maja Zidar (J. S. Bach: Mali preludij v C-duru in J. B. Duvernoy: Etuda op. 176/18); pod mentorstvom Nine Dominko je pela Aneja Šoštarič (B. Ipavec: In vendar enkrat še, srce); pod mentorstvom Leje Ropoša je na klavir igrala Urša Povalej (J. S. Bach: Musette); pod mentorstvom Tadeja Vilarja je na trobento igral Nace Šoštarič (ukrajinska ljudska: Žerjav); pod mentorstvom Aleksandre Škrilec je na flavto igrala Nia Šic Tirš (A. Vivaldi: Largo); pod mentorstvom Leje Ropoša je na klavir igrala Taja Lubi (F Couperin: Kuckuck in I. Pleyel: Sonattina v B-duru) ter za konec pod mentorstvom Doris Šegula je na violino zaigrala še Katarina Rantaša (A. Komarovsky: Koncert za violino št. 2, 2. stavek).

Koncert družinskih glasbenih zasedb pa v Zasebni glasbeni šoli Maestro v Gornji Radgoni napovedujejo za četrtek, 5. aprila ob 18. uri, v dvorani imenovane šole.


Več v Kultura in izobraževanje