Zbrali so se člani Društva upokojencev Križevci

Preko sto članov se je zbralo, da bi pregledalo in potrdilo delo v minulem letu in sprejelo program za letošnje leto

Prlekija-on.net, nedelja, 25. marec 2018 ob 08:39
Zbor članov DU Križevci

Zbor članov DU Križevci

V četrtek popoldne so se v gasilskem domu PGD Vučja vas na letnem občnem zboru zbrali upokojenci včlanjeni v Društvo upokojencev Križevci. Preko sto članov se je zbralo, da bi pregledalo in potrdilo delo v minulem letu in sprejelo program za letošnje leto. Pod vodstvom neumorne predsednice Milice Hamler so bili rutinirano in hitro izbrani vsi za posamezne funkcije in odbore, kar je zagotovilo uspešno delo letnega zbora.

Tako veliko in aktivno društvo pa seveda ni neopaženo. Zato so bili na zboru prisotni tudi gostje, ki so po pevskem vložku ženskega zbora društva, v svojih nagovorih pohvalili delo društva, usmeritev v pomoč le te potrebnim članom in ne članom in seveda zaželeli uspešno in koristno delo tudi v letošnjem letu, kar bodo podprli tako materialno, kot načelno, pač po svojih zmožnostih. Tako so za mikrofon prijeli: g. župan občine Križevci, mag. Branko Belec, ga. mag Lidija Domanjko, namestnica predsednice PPZDU MS ga. Mira Šomen, ki je nadomestila zadržano predsednico ga. Vijolo Bertalanič. Prisoten je bil tudi podžupan občine Križevci g. Bogomir Gaberc. Po tem, ko je bil dnevni red rednega zbora izčrpan, pa je bila pozornost namenjena prisotnim materam za bližajoči materinski dan. Gospod župan je ponovno posegel po mikrofonu in v kratkem nagovoru in v zgodbi iz častnika posvetil ženam potrebno pozornost in pomembnost. Predsedujoči zbora pa je ob pomoči člana, vsem ženskam, ki so tako bile v večini, podaril lepe vrtnice.

Ura je bila že taka, da je bilo potrebno telesa tudi nahraniti, zato je osebje gostišča Šadl postreglo s popolnim kosilom. Za lažjo prebavo si je vsak privoščil še malo tekočine. Potem pa je prišel na vrsto še najzahtevnejši del druženja – ples. Ob živi glasbi so se pari zavrteli v prostorni dvorani daleč v popoldne. Žal pa je pomanjkanje moške plesne sile zahtevalo, da so se na plesišču znašle tudi samo ženske, ki so plesale s »so plesalkami«. Pa vendar to ni vplivalo na prijetno druženje, ki ga je s svojim pevskim nastopom popestrila še 80 letna Frančika. Vsi smo se razšli v vedenju, da se bomo letos še velikokrat srečali ob mnogih organiziranih aktivnostih, da nam bo le zdravje služilo, kot treba. Za vsakega se bo našlo kaj.

Janče Gartner


Več v Kultura in izobraževanje