ZGŠ Maestro za starostnike radgonskega doma

Mladi glasbeniki razveselili stanovalce DSO Gornja Radgona

Prlekija-on.net, četrtek, 29. marec 2018 ob 08:23
ZGŠ Maestro v DSO Gornja Radgona

ZGŠ Maestro v DSO Gornja Radgona

V teh marčevskih dneh, ko praznujejo zlasti ženske in matere, je bilo v Domu starejših občanov Gornja Radgona, zopet zelo živahno in lepo. Učenci Zasebne glasbene šole Maestro so namreč skupaj z njihovimi mentorji pripravili lep popoldanski koncert za stanovalke in stanovalce Doma. Prisotne je najprej pozdravil direktor DSO-GR d.o.o., mag. Marjan Žula, ter izpostavil zelo dobro sodelovanje s to glasbeno šolo, praktično že od vsega začetka delovanja obeh ustanov. Koncertni nastop učencev je bil malce »zapoznela čestitka« za 8. marec, dan žena, a vseeno so z njo želeli pripraviti prijeten popoldan tako stanovalkam, kakor ostalim prisotnim. V odsotnosti ravnateljice ZGŠ Maestro, Melite Vulc, je občinstvo pozdravila in nagovorila profesorica Doris Šegula, ki je povedala, da se posebej radi odzovejo vabilu na nastop prav v DSO, saj je tukaj že tradicionalno lepo in prijetno vzdušje in nastopajoči se veselijo, da se lahko predstavijo ter pokažejo, kaj so se naučili.

Poslušalci so tokrat uživali ob zvokih različnih glasbil, ki jih je v povezovalnem programu na kratko predstavil Marjan Žula. Klavir, violina, kljunasta flavtica, flavta, klarinet, saksofon, trobenta, harmonika in violončelo so se predstavili skozi igranje mladih glasbenikov: Larise Šafarič, Taie Lupscha, Rebeke Drev, Nuše Ozmec, Naceta Šoštariča, Taje Lubi, Ive Racman, Ane Črepnjak, Jana Rauterja, Vanese Kovač in Anje Kurbus. Prisotni so z aplavzom nagradili vsakega nastopajočega učenca in obrazi so se zjasnili v prijetnem razpoloženju. Direktor DSO-GR d.o.o. se je ob koncu zahvalil najprej učencem, nato pa še njihovim mentorjem Doris Šegula, Leji Ropoša, Lovru Turinu in Tadeju Vilerju. Izrazil je upanje, da bo sodelovanje še naprej tako dobro in zaželel učencem ter njihovim učiteljem vse dobro. Stanovalce Doma pa je povabil k udeležbi na prireditvah, ki bodo v jubilejnem 10. letu DSO-GR d.o.o. sledile vse do decembra. Tako živijo dobre medgeneracijske povezave še torej naprej in Dom postaja vse bolj tudi aktivni kulturni akter v kraju oziroma občini.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje