Spomnili so se pokojnega prijatelja Vikija Lipiča

Ob prvi obletnici smrti na nogometnem igrišču so Vikijevi prijatelji prižgali svečo in odigrali nogometno tekmo

Prlekija-on.net, nedelja, 15. april 2018 ob 08:49
Odigrali so prijateljsko spominsko tekmo

Odigrali so prijateljsko spominsko tekmo

V petek, 13. aprila 2018, je minilo žalostno leto dni odkar je na nogometnem igrišču ŠNK Radgona prenehalo biti srce dolgoletnega radgonskega nogometaša Viktorja Lipiča - Vikija. Skupaj s svojimi prijatelji, radgonskimi nogometnimi veterani, je imel tradicionalni petkov trening, katerega žal ni končal, saj mu je postalo slabo, nekaj minut pozneje pa je tudi umrl, in to dobre tri mesece pred svojim Abrahamom. Bilo je zelo žalostno, a ga prijatelji - nogometaši niso pozabili, saj so ob prvi obletnici Vikijeve smrti obiskali njegov prezgodnji grob na radgonskem pokopališču. Prižgali so sveče in se poklonili njegovem spominu, nato pa na radgonskem nogometnem stadionu, ŠRC Trate, kjer je Viki umrl, odigrali še prijateljsko spominsko tekmo.

Več kot 30 nekdanjih nogometašev, ki so nekoč igrali skupaj s pokojnim Viktorjem, bodisi pri NK Radgona, bodisi pri KMN Sahara in KMN Tiha voda, so se razdelili med bele in modre ter se v spomin na Vikija medsebojno udarili na terenu. Na koncu so slavili tisti, ki so bili v belih majicah, a rezultat ni bil najbolj pomemben. Beli so v povprečju bili pet do šest let mlajši kot plavi, nekateri izmed belih pa še aktivno igrajo tako veliko kot še bolj mali nogomet. Najmlajši je bil član ekipe belih, 30-letni Marko Šmelc, najstarejši pa član ekipe modrih, kar četrt stoletja starejši Janez Lovrec, ki jih šteje 55.

Tekmo: Modri - Beli 2:6 (0:2), je sodil še en veteran Branko Kocbek

Strelci: Simon Kreft in Mitja Rous za modre, ter Goran Logar (3), Emil Horvat, Nenad Dolgov in Tomi Vrbnjak (po 1) za bele.

Modri: Simon Ketiš, Marko Hari, Željko Gaševič, Janez Lovrec, Martin Rihtarič, Sebastjan Košar, Bojan Potisk, Rudi Hajdinjak, Marko Peterka, Mitja Rous, Danilo Matjašec (Roman Kaučič, Simon Kreft, Bojan Erlih, Bojan Gjergek, Darko Fekonja).

Beli: Matjaž Husar, Tomi Vrbnjak, Simon Štrakl, Nešo Vukotič, Mitja Žnidarič, Vlado Mauko, Darjan Slavic, Marko Šmelc, Goran Logar, Nenad Dolgov, Emil Horvat (Mitja Satler, Robi Pintarič, Renato Hvalec, Bojan Belna, Milan Kozar, Marko Mastinšek),

Kakorkoli že, radgonski nogometni veterani niso pozabili na svojega prijatelja, ki je umrl pred očmi mnogih izmed njih. Po tokratni tekmi pa so se med druženjem od pivu dogovorili, da bodo podobno tekmo odigrali vsako leto ob Vikijevi prehitri smrti.
Morda vas zanima tudi


Komentarji


Več v Šport