Blaž Zanjkovič med talenti, ki bodo nastopili na velikem odru oddaje Nova zvezda Slovenije

Med 24. najboljšimi v oddaji je tudi 70-letni Blaž Zanjkovič iz Ljutomera oz. Razkrižja, ki je žirijo navdušil z opero

Prlekija-on.net, nedelja, 15. april 2018 ob 19:59
Blaž Zanjkovič, foto: Planet TV

Blaž Zanjkovič, foto: Planet TV

Na Planet TV to pomlad lahko spremljamo pevske talente, med katerimi bo le eden postal Nova zvezda Slovenije. Tekmovalni glasbeni šov vodi Klemen Bunderla, o tem, kateri med tekmovalci in tekmovalkami bo na velikem odru najbolj blestel, pa so presojali Uroš Smolej, Natalija Verboten, Tomaž Mihelič, Nuška Drašček in Goran Lisica - Fox.

Do sedaj se je odvilo vseh pet avdicijskih oddaj, kjer je žirija izbrala 24 tekmovalcev, ki se bodo v naslednjih oddajah predstavili na velikem odru. In med njimi je tudi 70-letni Blaž Zanjkovič iz Ljutomera oz. Razkrižja. Blaž je nastopil že v prvi avdicijski oddaji in takrat prepričal ne le s svojim vokalom, ki je vse v dvorani osupnil, ampak tudi s svojo dobrosrčnostjo. "Vesel sem, da so žiranti prepoznali mojo strast do glasbe," je po nastopu povedal Blaž. V oddaji je zapel opero "Funiculì, Funiculà" (Peppino Turco).

Njegov nastop si lahko ogledate tukaj (NZS Oddaja 1), od 21:36 naprej.

Blaž, oče petih otrok in dedek enajstih vnučkov, se je sicer v preteklosti že pojavil na malih zaslonih, ko je leta 2011 nastopil v oddaji Slovenija ima talent ter prav tako navdušil z opernim petjem in se uvrstil naprej.

Blažu petje ni tuje, saj izhaja iz pevske družine, zato mu je petje bilo vedno blizu in si brez njega ne more predstavljati življenja. S petjem se je začel ukvarjati že zelo zgodaj, pel je med sprehodi, med delom, na vseh mogočih zabavah in prireditvah. Z organiziranim petjem se je srečal v osnovnošolskem otroškem zboru, nato še kot osnovnošolec v cerkvenem zboru. V gimnaziji je na pevskih vajah na dan prebil po več ur in prepel celotno vzhodno liturgijo. 15 let je bil član Ljutomerskega okteta in MePZ Ljutomer ter pel v družinskem vokalnem ansamblu Basillea.

V nadaljnje tekmovanje in velik oder se je uvrstila tudi 31-letna Elizabeta Lebar iz Bogojine, v šovu pa sta med drugim nastopila tudi 19-letna Urška Subašič iz Gornje Radgone in 35-letna Marjeta Urbanič Rudolf iz Apač.



Več v Glasba in film