Veterani so se potegovali za ribiški pokal OZ VVS Gornja Radgona

Horvat tesno pred Grahom in Kolmaničem

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. april 2018 ob 18:18
4. ribiško tekmovanje za Pokal OZ VVS GR

4. ribiško tekmovanje za Pokal OZ VVS GR

Območno združenje Veteranov vojne za Slovenijo (OZ VVS) Gornja Radgona je ob pomoči domače ribiške družine, pripravilo tradicionalno, 4. ribiško tekmovanje za "Pokal OZ VVS Gornja Radgona 2018". Na tekmovanju, ki je potekalo na ribniku v Podgradu je sodelovalo skupno 18 ribičev, članov omenjenega veteranskega združenja. Že pred pričetkom tekmovanja, ob domači malici, je prisotne pozdravil predsednik OZ VVS Gornja Radgona Nikolaj Brus, po opravljenem žrebu pa so tekmovalci lahko odšli na svoja tekmovalna mesta in pričeli s pripravami za ribolov.

Prečudoviti topel sončni dan so izkoristili tudi številni drugi člani veteranskega društva, ki so prišli bodrit tekmovalce in se izpostavljat prijetnim toplim, spomladanskim, sončnim žarkom, ter se družiti in klepetati. Vsi skupaj s tekmovalci vred pa so se po končanem tekmovanju pogostili s hrustljavo pečeno postrvjo in krompirjevo solato, manjkalo pa ni niti tekočih dobrot.

V štiriurnem tekmovanju so vsi tekmovalci ujeli skupaj 136 kilogramov rib, katere so po tehtanju spustili nazaj v vodo. Samo tekmovanje je bilo izjemno dramatično, saj so trije najboljši končali zelo tesno. Zmagal je Bojan Horvat, ki je ujel 19,00 kg rib, drugi je bil Drago Grah - 18,05 kg, tretji Ivan Kolmanič - 17,05 kg, 4. Boris Ploj - 15,70, 5. Matjaž Perša (vsi so iz Gornje Radgone) - 15,50 kg. itd.

Trije najboljši so prejeli pokale, katere sta predala predsednik Niko Brus in vodja tekmovanja Milan Kuzmič.



Več v Družabno