Akcija Sommelier Selection 2018 v Gostilni Tramšek: vini k prleški gibanici

Obe vini z območja Jeruzalemskih goric (muškat otonel, Vinogradništvo Krampač, in šipon, Vinogradništvo družina Kos) vas bosta v teh dneh ob prleški gibanici v Gostilni Tramšek zagotovo navdušili

Prlekija-on.net, sreda, 25. april 2018 ob 13:46
Akcija Sommelier Selection v Gostilni Tramšek

Akcija Sommelier Selection v Gostilni Tramšek

V Gostilni Tramšek se boste lahko do 13. maja 2018 prepričali, da sta polsladka muškat otonel (Vinogradništvo Krampač) in šipon (Vinogradništvo družina Kos) res odlična vinska spremljava k prleški gibanici.

Po tem, ko so letos sommelierji prvič izbirali tudi vina, ki se najbolje ujemajo s prleško gibanico, se aktivnosti, ki izhajajo iz tradicije »ŠPargelj vin«, nadaljujejo. Vse marketinške in kulinarične aktivnosti že od prve izbire naprej usmerja in vodi Zavod Slovino. Pri izvedbi akcije aktivno partnersko sodelujejo strokovne institucije, društva ter mnogi gostinci in mediji, ki podpirajo eno-gastronomski razvoj. Letos je tudi društvo KELIH aktivni partner pri nadaljevanju aktivnosti, na kar so člani še posebej ponosni.

Zgodbe se nadaljujejo na skupnih predstavitvah, kulinaričnih doživetjih v dobrih gostinskih lokalih, kjer kuharji pripravljajo dneve, tedne ali celo mesece jedi, ki se idealno nadgrajujejo s sommelierskio izbranimi vini. Ena od teh zgodb se torej odvija v Gostilni Tramšek.

Naj spomnimo, da so sommelierji pohvalili odločitev in bili navdušeni, da so ob ocenjevanju vin lahko poskusili prleško gibanico. Pobudo je dalo Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH, ki že več let aktivno sodeluje z Zavodom Slovino. Sommelierji so tako izbrali 5 vin, ki se med vsemi prijavljenimi najbolje ujemajo s prleško gibanico. 

Vina k prleški gibanici - Sommelierska Selekcija 2018:

  • Muškat otonel, 2016, polsladko, Vinogradništvo Krampač, Štajerska Slovenija
  • Šipon, 2015, polsladko, Vinogradništvo družina Kos, Štajerska Slovenija
  • Muškat otonel, 2017, polsladko, Vina Avos, Štajerska Slovenija
  • Rumeni muškat, 2017, polsladko, Vino Leber, Štajerska Slovenija
  • Rumeni muškat, 2017, polsladko, Vinogradi Horvat, Štajerska Slovenija 

Obe vini z območja Jeruzalemskih goric (muškat otonel, Vinogradništvo Krampač, in šipon, Vinogradništvo družina Kos) vas bosta v teh dneh ob prleški gibanici v Gostilni Tramšek zagotovo navdušili.



Več v Kultura in izobraževanje