Predstavili so sejalnico Pöttinger Aerosem 3002 ADD PCS

Predstavitev je organiziral Strojni krožek Ljutomer - Križevci

Branko Košti, sreda, 25. april 2018 ob 20:33
Sejalnica Pöttinger Aerosem 3002 ADD PCS

Sejalnica Pöttinger Aerosem 3002 ADD PCS

Društvo za medsosedsko pomoč - Strojni krožek Ljutomer - Križevci, za murskosoboškim drugi najštevilčnejši v državi, ki deluje že 24 let, spada v sam vrh v državi, tako po številu članov, kot tudi po številnih aktivnostih. Člani prihajajo s širšega območja štirih občin UE Ljutomer (Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje), občine Sveti Jurij ob Ščavnici iz gornjeradgonske upravne enote, nekaj članov pa prihaja tudi s sosednje Hrvaške.

Poleg osnovnega poslanstva, opravljanja strojnih uslug, društvo, ki ga vodi Danijel Vargazon, za svoje člane organizira strokovne ekskurzije po Sloveniji in tujini, oglede kmetijskih sejmov, obiske izdelovalcev kmetijske mehanizacije, nabavo zaščitne opreme ter strokovne prireditve in prikaze kmetijske mehanizacije.

Eden takih prikazov je bil tudi v sredo, 25. aprila, na posestvu Mirka Karbe v Kuršincih, na katerem je bila predstavljena sejalnica Pöttinger Aerosem 3002 ADD PCS. Kljub temu, da je setev koruze v polnem teku, se je ogleda in predstavitve udeležilo lepo število kmetov in tudi mag. Marjan Dolenšek, svetovalec specialist za kmetijsko tehniko KGZ Ljubljana in tajnik Zveze strojnih krožkov.

Podrobnejšo predstavitev sejalnice, lastnika Marka Meznariča in izjavi mag. Marjana Dolenška in Danijela Vargazona, si lahko ogledate v videu.



Več v Gospodarstvo