Med prvomajskimi prazniki bodo na Debelem rtiču letovali tudi radgonski otroci

V času letovanja se bodo otroci iz socialno ogroženih družin lahko naučili plavanja na plavalnem tečaju, imeli bodo vodno aerobiko, kopanje in igre v bazenu

Prlekija-on.net, četrtek, 26. april 2018 ob 14:48
Za otroke je pripravljen bogat program aktivnosti

Za otroke je pripravljen bogat program aktivnosti

Rdeči križ Slovenije bo bo med 27. aprilom in 2. majem omogočil letovanje socialno ogroženim otrokom. Za to bodo namenjena sredstva FIHO (135 otrok), sredstva zbrana v akciji Peljimo jih na morje in dobrodelni koncert (80 otrok) ter sredstva zbrana v akciji Zaigraj z nami (74 otrok). Za otroke je pripravljen bogat program aktivnosti, ki vključuje različne ustvarjalne, športne in gibalne ter poučne aktivnosti.

Letovali bodo otroci iz območnih združenj Ajdovščine, Cerknice, Gornje Radgone, Grosuplja, Hrastnika, Ilirske Bistrice, Izole, Jesenic, Kamnika, Kranja, Kočevja, Kopra, Laškega, Ljubljane, Litije, Radovljice, Mozirja, Murske Sobote, Nove Gorice, Radovljice, Ribnice, Sevnice, Sežane, Slovenskih konjic, Škofje Loke, Šentjurja pri Celju, Trbovelj, Tržiča, Zagorja in Žalca.

V času letovanja se bodo otroci lahko naučili plavanja na plavalnem tečaju, imeli bodo vodno aerobiko, kopanje in igre v bazenu.

Poleg vodnih, bodo otrokom na voljo tudi druge športne in gibalne aktivnosti. Dan bodo vsako jutro pričeli z jutranjo telovadbo, nato pa bodo igrali nogomet, košarko, odbojko na mivki, med dvema ognjema in različne talne igre. Lahko se bodo sprehodili po trim stezi, se udeležili plesne delavnice in se udeležili pohoda v Resljev gaj ali bližnjo okolico.

Otroci bodo lahko krepili svojo ustvarjalnost z ustvarjanjem iz naravnih materialov - slikanjem kamenčkov, izdelovanjem zapestnic prijateljstva, risanjem, slikanjem in ustvarjanjem iz das mase. S svojimi izdelki bodo sodelovali v natečaju »Debeli rtič«.

Tudi v prostem času otrokom ne bo dolgčas, saj bodo obiskali »Čarobni gozdiček«, rtiško knjižnjico, se igrali socialno - interaktivne igre, tekmovali v Malih rtiških sivih celicah in lovili skriti zaklad. Za mlajše bodo na voljo tudi pravljične urice. Večeri bodo seveda pestri, zanimivi, zabavni pa tudi plesno obarvani. Na predvečer 1. maja, pa bo organiziran poseben in raziskovalen večerni pohod z lučkami.

V primeru lepega vremena bodo v sodeovanju z ekipo Players Promotion s posebnimi barvami pobarvali igrišče in risali talne igre.

"Verjamemo, da so prvomajski prazniki lep čas za letovanje na Debelem rtiču, saj je vreme ravno prav toplo, zato smo prepričani, da bodo ob bogatem programu, druženju, igrah in prostem času v naravi veseli in zadovoljni tudi otroci, ki bodo letovali," so še sporočili iz Rdečega križa.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Družabno