Blagoslov voznikov in vozil na Jeruzalemu ter otvoritvena vožnja društva Johann Janez Puch

Zbralo se je skupno 58 vozil in 89 voznikov in sovoznikov

Prlekija-on.net, sobota, 28. april 2018 ob 08:131
Blagoslov in otvoritvena vožnja JJ Puch

Blagoslov in otvoritvena vožnja JJ Puch

Na društvu Johann Janez Puch je v petek, 27. aprila, zjutraj ob 8.00 zadišalo po kavi. Pripravili so zajtrk in pričakali člane in prijatelje, da so se zbrali in se podali na pot do Jeruzalema, kjer vsako leto na ta praznični dan priredijo blagoslov vozil in voznikov ter nadaljujejo z otvoritveno vožnjo.

Sveta maša na Jeruzalemu se je pričela ob 10.00. Na parkirišču je bilo skupno 58 vozil in 89 voznikov in sovoznikov. Po sveti maši so ob zvokih poskočne glasbe obujali spomine na pretekla leta. Sonce je končno posijalo izza oblakov in čas je že bil, da so pot nadaljevali proti kraju Bolehnečici, kjer so si ogledali muzej društva Oldtimer Stara Gora. Ogledali so si njihovo zbirko in bili presenečeni kakšen zaklad se nahaja v naši bližini. Gre za muzej visoke kvalitete. Zanimivost in številčnost eksponatov, predvsem pa smiselna ureditev muzeja jih je navdušila. Sorodnemu društvu tako izrekajo vse pohvale.

Nato so se odpravili v Gostišče pri Maji v Svetem Juriju ob Ščavnici. Kolona vozil se je lepo počasi vila proti zaključku in štorklje so jih preletavale skoraj celo pot. Prireditev se je končala s kosilom pozno popoldan. Po kar nekaj letih jim je bilo vreme končno spet naklonjeno. Udeležba je bila zato fantastična. Zahvala vsem, ki so sodelovali in prispevali k uspešni prireditvi.



Več v Družabno