Na OŠ Stročja vas izvedli izmenjevalnico

Izmenjevalnico so izvedli zaradi dneva Zemlje, ki je bil 22. aprila

Prlekija-on.net, četrtek, 3. maj 2018 ob 11:48
Izmenjevalnica na OŠ Stročja vas

Izmenjevalnica na OŠ Stročja vas

V torek, 24. 4. 2018, smo učenci Osnovne šole Stročja vas izvedli izmenjevalnico. Izmenjevalnico smo izvedli zaradi dneva Zemlje, ki je bil 22. aprila. Izvedli smo jo v rekreativnem odmoru pred šolo. Izmenjevalnica poteka tako, da vsak prinese tisto, česar ne potrebuje in je še vedno uporabno. To so lahko: igrača, knjiga, kos oblačila, pisala, obeski za ključe in drugo, vzame pa tisto, kar zares potrebuje.

Po malici smo vsi odšli k omaricam in si obuli čevlje. Ko smo se obuli in oblekli, smo vzeli svoje stvari za izmenjevalnico in odšli ven pred šolo. Zunaj smo na postavljene klopi odložili predmete. Predmete, ki so jih prinesli drugi, smo si ogledovali, da smo se lahko odločili, saj je bilo veliko zanimivih stvari. Izmenjevalnice so se lahko udeležili tudi učiteljice in učitelji. Nekateri učenci so predmete prinesli, drugih pa niso vzeli. Jaz sem prinesla kuli, ki ga pravzaprav nisem nikoli uporabljala.

Nekateri učenci so na izmenjevalnico pozabili. Če se je komu to zgodilo, se je znašel in vzel kakšno stvar iz peresnice ali pa prosil prijatelja, ki je imel več stvari, da mu je nekaj dal. Tako smo bili na koncu vsi zadovoljni. Učiteljica nas je ta čas tudi fotografirala.
Meni je bila izmenjevalnica všeč in upam, da se bo na dan Zemlje še večkrat ponovila, saj bomo tako zadovoljili trenutne potrebe, ne da bi pri tem ogrožali zadovoljevanje potreb prihodnjih generacij.

Lana Sovič, 5. razred



Več v Kultura in izobraževanje