15. prvomajskega pohoda na Gomilo se je udeležilo okoli 350 pohodnikov

PGD Trnovci je organiziralo že 15. tradicionalni prvomajski pohod na Gomilo

Ivan Trunk, sobota, 5. maj 2018 ob 12:30
15. prvomajski pohod na Gomilo

15. prvomajski pohod na Gomilo

Prostovoljno Gasilsko društvo Trnovci je v torek, 1. maja, organiziralo že 15. tradicionalni prvomajski pohod na Gomilo. Pohodniki so se pred 10. uro zbrali pred gasilskim domom v Trnovcih, tam jih je pozdravil in nagovoril Matej Belšak predsednik PGD Trnovci, potem pa so se ob 10. uri podali na pohod.

Pot jih je vodila v Rucmance do domačije Bogdana Rihss, kjer so jih pogostili s pijačo, kavo in pecivom, od tam pa so se podali do razglednega stolpa na Gomili. Na Gomili so se ustavili dve uri, tam so jim pripravili malico in pijačo, lahko pa so tudi zaplesali ob zvokih domačih muzikantov. Potem jih je pot vodila do mejnega kamna štirih občin: Sveti Tomaž, Juršinci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Ljutomer, kjer so pohodniki nastopili z kulturnim programom, od tod pa so se podali do družine Sirc v Mezgovcih. Družina Sirc je za pohodnike pripravila pogostitev, od tam pa so se vrnili nazaj do gasilskega doma.

Po končanem pohodu so gasilci PGD Trnovci pripravili zabavo z plesom. Za dobro voljo so poskrbeli člani tria Polet. Pohoda se je udeležilo približno 350 pohodnikov.

Foto iz zraka: Matej Lovrec​



Več v Družabno