V Ljutomeru trinajst ekip kuhalo bograč

Najboljši bograč po oceni komisije je skuhala ekipa Avtoličarstvo Škrinjar, drugo mesto je osvojila ekipa MK Samorog, tretje pa Dnevni bar pri Bobnjaru Veržej

Prlekija-on.net, nedelja, 6. maj 2018 ob 11:10
Najboljši bograč po oceni komisije je skuhala ekipa Avtoličarstvo Škrinjar

Najboljši bograč po oceni komisije je skuhala ekipa Avtoličarstvo Škrinjar

Pred dvorano ŠIC v Ljutomeru se je v soboto, 5. maja, odvijalo že četrto tekmovanje v kuhanju bograča, ki sta ga pripravila ŠIC bar cafe in Društvo za promocijo Prlekije. Organizator je vsaki ekipi priskrbel pribor, kruh, delovno mizo, senčnik, meso (svinjsko, goveje, divjačinsko), čebulo in krompir ter aperitiv dobrodošlice, bograč pa je v kotlu na plin kuhalo trinajst ekip.

Kuhale so ekipe MK Samorog, Vinogradništvo Kovačič, Dnevni bar pri Bobnjaru Veržej, TKD Babinci Bar M-Power, Gostilna na Gmajni Razkrižje, Caffe bar Šajnović Sveti Urban, Kulinarično društvo Kisla juha Sveta Ana, Avtoličarstvo Škrinjar, Trgovine Jager, Apartmaji Galunder & JR Mesnine, Kmetija Vargazon, PGD Pristava članice in Moški pevski zbor Dobrava.

Tričlanska komisija v sestavi Niko Šoštarič, Milko Lebarič in Dejan Razlag je nato ocenila vse vzorce, najboljši bograč po oceni komisije pa je skuhala ekipa Avtoličarstvo Škrinjar, drugo mesto je osvojila ekipa MK Samorog, tretje pa Dnevni bar pri Bobnjaru Veržej.



Več v Družabno