Radgončani zasluženo ukanili Ljutomerčane

David je presenetil Goljata: ŠNK Radgona - Avto Rajh Ljutomer 2:1 (2:1)

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. maj 2018 ob 08:253
ŠNK Radgona - Avto Rajh Ljutomer

ŠNK Radgona - Avto Rajh Ljutomer

Po treh zapovrstnih porazih (Odranci 0:1, Polana 0:5, Hotiza 0:3) so nogometaši ŠNK Radgona končno prekinili niz porazov proti moštvom z vrha lestvice. Na Tratah so namreč Radgončani v slogu "malega" Davida zasluženo premagali "velikega" Goljata, ekipo Avto Rajh Ljutomer. Najbrž so varovanci trenerja Boštjana Zemljiča nekoliko podcenili nogometaše Radgone, ki so tokrat zaigrali zelo dobro. Žal so se domači po hitrem vodstvu 2:0 spet spontano potegnili v obrambo, kar bi jih na koncu lahko drago stalo. Ljutomerčani so namreč, poleg doseženega zadetka imeli še nekaj lepih priložnosti, a je domačo ekipo znova reševal vratar Dragan Topić.

Sama tekma se ne bi mogla začeti bolje za varovance domačega trenerja Jožefa Sečkarja, saj je že v 13. minuti bilo 2:0, ko sta po hitrih napadih zadela Kristjan Kolarič in Blaž Lehko. Domači bi potem lahko dosegli še kakšen zadetek, a tudi gostje se niso predali, čeprav so njihovi napadi, glede na položaj na lestvici, bili preveč medli. Še bolj kot bi igrali so se pogosto jezili na sodnike, čeprav je vsakomur jasno, da možje s piščalko in zastavico redko spreminjajo svojo odločitev. Tokrat se sodniki resda niso proslavili, a tudi slabše sojenje smo že spremljali. Kljub vsemu je Primož Panič, po napaki domače obrambe, že pred koncem prvega polčasa, izid znižal na 1:2. Na koncu se je potrdilo, da je to bil tudi končni izid za zasluženo zmago ŠNK Radgona. Največjo neumnost in tudi medvedjo uslugo je svojim soigralcem storil Miha Rakovec, ki si je v 80. minuti po nepotrebnem priboril rdeči karton in izključitev.

ŠNK Radgona - Avto Rajh Ljutomer 2:1 (2:1)
Stadion TŠC Trate, 80 gledalcev, glavni sodnik: Slavko Nemet (Prosenjakovci), pomočnika: Pavel Zakal (Fokovci) in Nejc Tušak (Beltinci), delegat: Darko Vučko (Črenšovci).

Strelci: 1:0 Kristjan Kolarič (10.), 2:0 Blaže Lehko (13.), 2:1 Primož Panič (40.)

ŠNK Radgona: Dragan Topić, Alen Klobasa, Borut Bračič (od 65. Miha Cvetko), Jan Klobasa, Tilen Klobasa, Kristjan Kolarič, Mitja Adam, Marko Horvat, Blaž Drašak (od 87. Borut Uhan), Aljaž Kocet, Blaž Lehko (od 46. Srečko Sterniša). Trener: Jože Sečkar.

Avto Rajh Ljutomer: Uroš Mlinarič, Tadej Bogdan, Matjaž Hriberšek, Primož Mlinarič (od 80. Jeremy Bukovec), Tine Celec (od 65. Niko Kardinar), Andrej Lotrič, Primož Munda, Alen Brumen (od 33. Primož Panič), Miha Rakovec, Tomaž Markovič, Žiga Šumak. Trener: Boštjan Zemljič.

Ostali rezultati 23. kroga: Tromejnik - Radenska Slatina 5:1, Polana - Grad 2:1, Odranci - Rakičan 2:1, Čarda Martjanci - Bogojina 0:1, Črenšovci - Lušt Beltinci 4:0, Turnišče - Hotiza 1:1.

Vrstni red: 1. Polana 54, 2. Odranci 53, 3. Lušt Beltinci 52, 4. Hotiza 41, 5. Avto Rajh Ljutomer 41, 6. Grad 38, 7. Tromejnik 34, 8. Črenšovci 31, 9. Rakičan 25, 10. Turnišče 21, 11. ŠNK Radgona 21, 12. Čarda Martjanci 16, 13. Bogojina 16, 14. Radenska Slatina 14.


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport