Pet medalj na 22. državnem prvenstvu za tekmovalke Twirling kluba Sv. Jurij ob Ščavnici

Na 22. državnem prvenstvu v twirlingu so osvojile 5 medalj: 4 srebrne in 2 bronasti ter eno nehvaležno 4. mesto, kar je za tako majhen klub velik dosežek

Prlekija-on.net, torek, 8. maj 2018 ob 09:47
Twirling

Twirling

V soboto, 21. aprila, smo se članice Twirling kluba Sveti Jurij ob Ščavnici skupaj s starši, trenerko in navijači v zgodnjih jutranjih urah odpravile na pot proti Slovenskim Konjicam, kjer se je v Športni dvorani odvijal 1. tekomvalni dan finala 22. državnega prvenstva v twirlingu.

Po ogrevanju so se prve predstavile novinke, ki so v šolskem letu 2017/2018 v svojem prvem letu treniranja spoznavale zahtevnost športne dejavnosti - twirlinga, med njimi tudi članice Twirling kluba Sveti Jurij ob Ščavnici. Prvič so se srečale s tako velikim tekmovanjem, kot je državno prvenstvo. Članice Twirling kluba Sveti Jurij ob Ščavnici: Lana Rajšp, Karin Vrbnjak In Laura Filipič so upravičile zaupanje trenerke Katarine Vrzel in pokazale lepe tekmovalne nastope. Navdušile so starše in navijače, malo manj pa sodnike. Tako je Lana Rajšp v kategoriji novinci solo 7 let osvojila 6. mesto, Karin Vrbnjak je v kategoriji novinci solo 8 let osvojila 10. mesto, Laura Filipič pa je v kategoriji novinci solo 10 let osvojila 9. mesto.

Nato je sledilo tekmovanje twirlerk, ki twirling trenirajo že dlje časa in so najprej tekmovale v solo programih. Kot prva se je predstavila Nina Novak v kategoriji novinci solo 13 in 14 let. Sledili so tekmovalni nastopi Ive Šijanec v kategoriji nivo 1 solo mlajše deklice, para Žanet Petek in Iva Šijanec v kategoriji nivo 1 solo pari starejše deklice, ter para Nika Jurkovič in Nina Novak v kategoriji nivo 1 solo pari mlajše mladinke. Po krajšem premoru se je v popoldanskih urah tekmovanje nadaljevalo s freestyle kategorijami, in sledil je tekmovalni nastop Nine Novak v kategoriji novinci 2 freestyle 13 in 14 let. Zadnji tekmovalni nastop smo čakali do 18.30 ure, ko sta kot predzadnji s startne liste tekmovali Nika Jurkovič in Nina Novak v kategoriji nivo 1 freestyle pari mlajše mladinke. Že utrujeni od dolgega tekmovalnega dne sta prikazali tekmovalni nastop, kot sta ga natrenirali v času napornih treningov.

Med čakanjem na zadnje tekmovalne nastope prvega tekmovalnega dne so organizatorji finalnega tekmovanja (Twirling zveza Slovenije in Twirling klub Slovenske Konjice) na steno med garderobami za športnike izobesili prve rezultate. Za članice Twirling kluba Sveti Jurij ob Ščavnici se je izšlo skoraj sanjsko: Nina Novak 2. mesto, presenetljivo 3. mesto Ive Šijanec, 4. mesto para Žanet Petek in Iva Šijanec, 2. mesto para Nika Jurkovič in Nina Novak in še enkrat 2. mesto Nine Novak. Tako so članice Twirling kluba Sveti Jurij ob Ščavnici še pred koncem prvega tekmovalnega dne 22. državnega prvenstva v twiringu osvojile kar 4 medalje: 3 srebrne in 1 bronasto. Na rezultat para Nika Jurkovič in Nina Novak v kategoriji nivo 1 freestyle pari mlajše mladinke smo čakali do nedelje, 22. aprila.

Ko smo v nedeljo, 22. aprila, prispeli v Športno dvorano v Slovenskih Konjicah, smo se najprej odpravili do mesta objavljenih rezultatov in videli, da imamo še en razlog več za veselje: par Nika Jurkovič in Nina Novak je v kategoriji nivo 1 freestyle pari mlajše mladinke osvojil 2. mesto.

Nedeljski drugi tekmovalni dan finala 22. državnega prvenstva se je pričel z uradno otvoritvijo tekmovanja. Ob koncu uradne otvoritve in prihodu zastave Twirling zveze Slovenije je predesnica Twirling zveze Slovenije podarila diplome sodnikom, ki so sodniško licenco pridobili v letu 2018, ter priznanja za delovanje v twirlingu in širjenje te športne panoge po Sloveniji. Tako priznanje je dobila Katarina Vrzel, ki je v letu 2018 uspešno opravila splošni del izpita za trenerja in uspešno trenira dekleta v dveh klubih v naši regiji: Twirling klubu Sveti Jurij ob Ščavnici in Twirling klubu Ljutomer.

Sledil je dopoldanski del drugega tekmovalnega dne, ko smo občudovali twirlerje in twirlerke v freestyle programih nivoja 3, ki so prikazali zelo zahtevne koreografije twirlinga, navdušujoče kombinacije elementov gimnastike, akrobatike, plesnih korakov in metov palice. V popoldanskih urah je sledilo tekmovanje skupin - teamov v različnih kategorijah, v kategoriji nivo 1 team starejše deklice tudi team članic Twirling kluba Sveti Jurij ob Ščavnici v sestavi: Iva Šijanec, Žanet Petek, Nika Jurkovič, Nina Novak in Tina Veberič. V močni konkurenci 6 teamov smo do konca trepetali za še eno medaljo. In dekletom je uspelo: osvojile so 3. mesto in s tem bronasto medaljo in pokal.

Tako so članice Twirling kluba Sveti Jurij ob Ščavnici v močni konkurenci 20 slovenskih twirling klubov in preko 200 tekmovalk in tekmovalcev na 22. državnem prvenstvu v twirlingu osvojile 5 medalj: 4 srebrne in 2 bronasti ter eno nehvaležno 4. mesto, kar je za tako majhen klub velik dosežek. Nad vsemi temi uspehi so navdušene tudi letošnje novinke Lana, Karin in Laura, ki so se odločile, da bodo s treningi nadaljevale, vse članice pa so trenerki Katarini obljubile, da bodo še bolj zavzeto trenirale. 

Za dosežene rezultate dekletom in trenerki iskrene čestitke, staršem pa zahvala za podporo.

Spodnje fotografije so iz kvalifikacijskega tekmovanja v Ljutomeru.

Valentina Miklič
Foto: Branko Košti



Več v Šport