Poostren nadzor na Lampiončkih: zaseg kokaina, amfetaminov, ecstasyja in konoplje

Med nadzorom so opravili 65 zasegov prepovedanih drog (1 zaseg kokaina, 5 zasegov amfetaminov, 1 zaseg tabletke ecstasy (MDMA) in 59 zasegov prepovedane droge konoplje)

Prlekija-on.net, sreda, 16. maj 2018 ob 09:49
Lampiončki

Lampiončki

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor so včeraj, med 16. in 3. uro današnjega dne, izvedli poostren nadzor s področja uporabe prepovedanih drog, na koncertnem prizorišču javne prireditve "Lampiončki 2018" v Mariboru. Prireditev je obiskalo okoli 5.000 ljudi.

Med nadzorom so opravili 65 zasegov prepovedanih drog (1 zaseg kokaina, 5 zasegov amfetaminov, 1 zaseg tabletke ecstasy (MDMA) in 59 zasegov prepovedane droge konoplje). Obravnavajo tudi sum storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Preiskava tega kaznivega dejanja še traja.

V zvezi z opisanimi ukrepi bodo policisti uvedli 61 t.i. hitrih postopkov o prekršku, podali pa bodo tudi 4 obdolžilne predloga pristojnim sodiščem. V kolikor bo potrjen tudi sum storitve opisanega kaznivega dejanja, bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.



Več v Črna kronika