12. državno preverjanje usposobljenosti osnovnošolskih ekip prve pomoči

Učenci šolske ekipe PP Osnovne šole Veržej so se udeležili 12. državnega preverjanja osnovnošolskih ekip prve pomoči v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič

Prlekija-on.net, sreda, 16. maj 2018 ob 19:52
Državno preverjanje usposobljenosti OŠ ekip prve pomoči

Državno preverjanje usposobljenosti OŠ ekip prve pomoči

Učenci šolske ekipe PP Osnovne šole Veržej (Vito Golinar, Lea Marinič, Tiffany Pilhar, Tadej Raj, Maja Škraban, Aleks Zorman in Tjan Novak) so na regijskem preverjanju ekip prve pomoči pod mentorstvom Mateja Rožmana in Klavdije Petovar dosegli 1. mesto in se udeležili 12. državnega preverjanja osnovnošolskih ekip prve pomoči, ki je potekalo 12. 5. 2018 v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič.

Iz pomurske regije so se državnega preverjanja osnovnošolskih ekip prve pomoči udeležili tudi učenci šolske ekipe prve pomoči OŠ Križevci (2. mesto na regijskem preverjanju) in učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci (3. mesto), vendar kot modeli poškodovancev, spremljevalci tekmovalnih ekip, podporniki in navijači.

OŠ Križevci so zastopali učenci Miha Štajner, Lara Borovič, Ana Marija Divjak, Tina Skuhala in Petra Rajh, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci pa Sara Šalamun, Klementina Novak, Betina Vrbanjščak, Julija Qyteza, Matej Močnik, Sara Dokl, Lara Gregorec, Shania Budja, Kristina Markovič, Maja Kosi, Maša Horvat in Asja Čonč. Mentorica učencev obeh šol je Jasna Lampreht.

Vsi sodelujoči smo poskrbeli za nepozabno doživetje. Učenci in njihovi mentorji smo pridobili veliko praktičnega znanja, predvsem pa je bila izvrstna priložnost tudi za druženje.

Zapisali: Jasna Lampreht in Klavdija Petovar 
Foto: Jasna Lampreht



Več v Kultura in izobraževanje