Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer je ponovno navdušila mlade

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer je pripravila koncert Z glasbo ni nikoli dolgčas in izvedla Glasbeno tržnico

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. maj 2018 ob 17:58
Glasbena tržnica

Glasbena tržnica

Z glasbo ni nikoli dolgčas, se je glasil naslov koncerta Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, ki so ga pripravili za otroke osnovnih šol. Kar štiri predstave v dveh dneh so privabile okoli 900 otrok okoliških osnovnih šol.

Avtorica scenarija ter voditeljica »igralka« predstave o inštrumentih v GŠ učiteljica violine Hermina Matjašič, se je želela približati mladim s hudomušno zgodbo o najstnici, ki ji je kljub vsem družbenim omrežjem, telefonu in plesanju po stanovanju na skladbe svojih glasbenih idolov, izredno dolgčas.

Ima pa izjemno domišljijo. Sanjari, da je svetovno znana violinistka. Ta prizor popolnoma navduši gledalce, saj jih z raznimi efekti luči in megle Hermina popelje na koncert, kjer navdušena množica vzklika in aplavdira, medtem ko sama igra pop skladbo. Ker vse njene prijateljice nimajo časa, saj obiskujejo glasbeno šolo, se sama odpravi v park, kjer spozna trobilni kvintet, v katerem je tudi fant, ki ji je zelo všeč. Tudi on jo nagovori, da naj poskusi svoj glasbeni talent v GŠ.

Vsa navdušena pokliče prijateljice, da jim pove, da je spoznala nove prijatelje v parku. Nato se ponovno oglasi njena domišljija. Nagovarja jo, da že nekaj let igra violino v GŠ, ter v orkestru. Takrat se odpre zavesa in pred gledalci se pojavi v soju luči godalni orkester, ki zaigra prelepe melodije.

Za piko na i povabimo na oder najbolj pogumnega gledalca, ki si upa godalnemu orkestru tudi dirigirati.

Sporočilo, ki ga nosi zgodba je ta, da se naj otroci več družijo brez telefonov, družabnih omrežij. Naj raje obiščejo kakšen koncert, gredo v park, se družijo v glasbi, športu, ter skupaj igrajo družabne igre.

Nasmejani obrazi gledalcev so bili največje darilo in nagrada za vse nastopajoče.

Po dveh dneh uspešnih koncertov za osnovne šole, pa je GŠ s pomočjo Pika Nogavičke izvedla glasbeno tržnico.

S pestrim glasbenim programom so otrokom predstavili inštrumente in balet, kateri se izvajajo na njihovi glasbeni šoli.

Otroci in starši so z zanimanjem spremljali glasbeni program, se smejali in plesali z navihano Pika Nogavičko, ter ob koncu glasbene tržnice preizkusili tudi sami inštrumente, ki so bili razstavljeni na stojnicah. Učitelji so jim z veseljem predstavili kaj poučujejo.

Pika Nogavička se je odpravila domov v Vilo Čira-Čara, kjer jo je že nestrpno čakal njen konjiček, otroci pa so zadovoljno pritrdili, da se v sredo 23. in v četrtek 24.5. 2018 od 17. do 19. ure oglasijo v GŠ, kjer bo potekal preizkus nadarjenosti za nove učence.

Vabljeni, otroci, da se jim tudi vi v sredo ali v četrtek pridružite in da tudi vi zaigrate kmalu na svoje priljubljeno glasbilo.

Članek pripravila: Hermina Matjašič



Več v Kultura in izobraževanje