Obisk ljudskih pevk v vrtcu

Presenečenje je bilo veliko, saj otroci niso vedeli, kdo pride na obisk, nakar so ugotovili, da sta prišli Živina in Anejina babica, ki prepevata v skupini

Prlekija-on.net, torek, 22. maj 2018 ob 13:58
Ljudske pevke v vrtcu Mala Nedelja

Ljudske pevke v vrtcu Mala Nedelja

Ves mesec maj smo v vrtcu pri OŠ Mala Nedelja prepevali: se učili nove in ponavljali že znane pesmi in povabili med nas Pevke ljudskih pesmi »Soside« iz Kulturnega društva Anton Krempl Mala Nedelja.

Presenečenje je bilo veliko, saj otroci niso vedeli, kdo pride na obisk, nakar so ugotovili, da sta prišli Živina in Anejina babica, ki prepevata v skupini. Na tak način smo se začeli pripravljati na zaključno prireditev projekta Turistične zveze Slovenije, Z igro do prvih turističnih korakov, ki letos nosi naslov Kultura in turizem.

Odločili smo se, da damo poudarek ohranjanju kulturne dediščine. Otroci so ponosno zapeli pesmi in jih spremljali na bobenčke, ki so si jih naredili iz odpadnega materiala. Naučili smo se tudi novo pesem. Skupaj smo prepevali in uživali, saj je za pevke takšno petje bilo nekaj novega. Otroci so želeli, da skupaj z njimi uporabljajo lastne instrumente in petju dodajo ploskanje, tleskanje, udarjanje z nogo ob tla...

Želja otrok je bila tudi, izvedeti kakšne igrice so se igrale pevke, ko so bile majhne in na kakšen način so preživljale svoj prosti čas. Nekaj že pozabljenih igric smo se igrali skupaj: ptiče vagat, križ kraž, vrane družijo se rade, kop konjiček hop... Ker pa je v skupini deklica Sofija praznovala god, in ker so nekoč praznovali god in ne rojstni dan, smo obudili tudi ta običaj. Sofiji smo zapeli, jo pocukali za sladke laske in ji zaželele vse lepo. Otrokom je bilo to nekaj novega, saj danes god praznujejo malo kje. Ker pa smo praznovali, smo se posladkali s sadjem in napitkom, za kar je poskrbela Sofijina mamica.

Naše druženje je bilo zelo prijetno in minilo je, kot bi mignil.

Zapisala: Liljana Peršak



Več v Najmlajši