Neurje povzročilo razdejanje, gasilci na številnih intervencijah

Del Ljutomera je pri tem ostal tudi brez elektrike, saj je ob 20.45 v križišču Ulice Rajh Nade in Ulice Slavka Osterca padlo drevo čez cesto in hkrati čez električne vode

Prlekija-on.net, petek, 8. junij 2018 ob 22:23
Neurje v Ljutomeru

Neurje v Ljutomeru

Nad Ljutomerom se je v petek po 20. uri razbesnelo neurje s točo. Napovedi vremenoslovcev so se torej uresničile, neurja pa so se čez dan pojavljale praktično po celi državi, tudi z debelo točo.

Nad Ljutomer prišlo močno neurje s točo, nekateri brez elektrike
Voda zalila številne kleti, veter podiral drevesa, drogove, odkril strehe...
Padlo drevo ostrešje objekta »razklalo« na pol

Del Ljutomera je pri tem ostal tudi brez elektrike. Ob 20.45 je v križišču Ulice Rajh Nade in Ulice Slavka Osterca padlo drevo čez cesto in hkrati čez telefonske vode ter podrlo drog. O dogodku je bilo obveščeno cestno podjetje Pomgrad, gasilci pa so drevo odstranjevali, kakor hitro so lahko, saj so vmes dobili vsaj še 15 pozivov za intervencije v Ljutomeru, predvsem poplavljene kleti.

Cesta je v času odstranjevanja drevesa bila zaprta za ves promet.

Med močnim dežjem so se ceste v Ljutomeru spremenile v reke, nekatere so bile tudi neprevozne. Na ceste je nanosilo blato in kamenje, številni dovozi so zaliti.

Na Podgradju je drevo padlo tudi na avtomobile, enega je povsem razbilo.

Gasilci bodo tako očitno celo noč na nogah, saj še neurja ne ponehajo. Lani so na isti dan, Dan gasilcev, celotno noč gasili požar, letos pospravljajo drevesa in črpajo vodo...



Več v Narava