V Ljutomeru so se pomerili v spretnostnem upravljanju z dvigalom

Na državnem tekmovanju v upravljanju dvigal World Crane Championship se je pomerilo deset najboljših tekmovalcev iz vse Slovenije, ki so na poligonu poskušali opraviti nalogo v čim krajšem času

Prlekija-on.net, petek, 15. junij 2018 ob 18:31
DP v spretnostnem upravljanju z dvigalom

DP v spretnostnem upravljanju z dvigalom

Podjetje ARKO d.o.o. iz Ljutomera je letos ponovno pripravilo državno tekmovanje v upravljanju dvigal World Crane Championship, ki se je odvijalo v petek, 15. junija na sedežu podjetja v Ljutomeru. Poleg prvenstva so pripravili tudii kar nekaj spremljevalnih dejavnosti.

Pred začetkom so tekmovalci izžrebali štartne številke, nato pa so pod budnim očesom strokovne komisije pokazali svoje spretnosti z dvigalom, ki so na poligonu poskušali opraviti nalogo v čim krajšem času. Pomerilo se je deset najboljših tekmovalcev iz vse Slovenije.

Pred tekmovanjem je vse pozdravil tudi direktor družbe ARKO d.o.o., Damijan Barat ter vsem zaželel čim boljši rezultat.

Ob tej priložnosti so pripravili še hišni sejem, kjer so se potrudili in pridobili več njihovih proizvodov, da so si jih vsi lahko ogledali v živo. Na ogled so bila paletna dvigala, gozdarska dvigala, oprtni viličarji, viličarji za težke in dolge tovore, gasilska nadgradnja novega vozila ljutomerskih gasilcev, ...

Prvič v Sloveniji pa je bil na ogled gozdarski »playstation« HiVision, katerega so vsi lahko preizkusili, na poligonu pa so v praksi prikazali še vsestranske prednosti oprtnega viličarja Moffett.

Vse skupaj je potekalo ob sproščenem druženju, klepetu, zabavi ter pijači in jedači.

Zmagovalec in nov državni prvak v upravljanju dvigal World Crane Championship je postal Peter Rac iz podjetja Megras, ki je na poligonu dosegel izjemen čas 2:50. Slovenijo bo zastopal na svetovnem prvenstvu World Crane Championship, ki bo 22. in 23. septembra v Hannovru. Drugi je bil Andrej Škodnik, prav tako iz podjetja Megras, tretji pa Boris Fele iz Elektro Celje.



Več v Zanimivosti