Zaključni koncert učencev Glasbene šole Virtuoz

Mladi kitaristi iz OŠ Mala Nedelja so zaigrali v dvorani kulturnega doma

Branko Košti, sobota, 16. junij 2018 ob 21:15
Zaključni koncert Glasbene šole Virtuoz

Zaključni koncert Glasbene šole Virtuoz

Konec šolskega leta je pred vrati, devetošolci so se od osnovnošolskih klopi že poslovili. Še preden se za dobra dva meseca zaprejo glavna šolska vrata, učenci skupaj z učitelji in mentorji želijo prikazati, česa so se naučili v okviru obveznega izobraževalnega šolskega programa, kakor tudi bogati izvenšolski dejavnosti.

Učenci osnovne šole Mala Nedelja, kateri obiskujejo pouk kitare, ki ga na šoli izvaja Zasebna glasbena šola Virtuoz, Ajša Domanjko, Marko Ritonja, Lana Sovič, Neja Tratnjek, Gloria Ritonja in Matic Ritonja, učenci 1. razreda kitare, Tija Tomanič, Kaja Hanžel, Simon Rostaher in Ana Kurnik iz drugega, ter najstarejši Janez Majcen, Valentina Klemenčič, Zoja Megla, Lovro Šišernik, Timea Prijol in Rene Megla, ki na kitaro brenkajo že tri leta, so staršem, sorodnikom in ostalim obiskovalcem v dvorani kulturnega doma pri Mali Nedelji, prikazali bogato glasbeno znanje, katerega so v iztekajočem šolskem letu pridobili pod vodstvom mentorja, prof. Mirana Čarnija.

Seveda samo šolske ure niso zadostovale, ampak je bilo treba veliko časa in truda tudi doma. S svojimi posamičnimi nastopi so navdušili navzoče, za konec pa so še skupaj zaigrali nekaj skladb. Eno od njih so namenili Lovrovemu očetu, ki je tega dne praznoval rojstni dan.



Več v Kultura in izobraževanje