PGD Lukavci slovesno prevzeli novo gasilsko vozilo

V vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru so PGD Lukavci na svečani proslavi prevzeli novo gasilsko vozilo GVV-1

Prlekija-on.net, nedelja, 17. junij 2018 ob 09:52
Prevzem novega novega vozila PGD Lukavci GVV-1

Prevzem novega novega vozila PGD Lukavci GVV-1

V soboto, 16. junija, so gasilci PGD Lukavci v vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru, na svečani proslavi prevzeli novo gasilsko vozilo GVV-1.

Proslavi so med drugim prisostvovali župan Občine Križevci, mag. Branko Belec, podžupan Občine Križevci, Mirko Gaberc, predsednik Gasilske zveze Križevci, Denis Čuk, poveljnik Gasilske zveze Križevci, Miran Ros, častni predsednik Gasilske zveze Križevci, Dragutin Rakuša, člani OS Občine Križevci, botri gasilskega vozila, gasilci predstavniki društev iz sosednje GZ Ljutomer, pionirji, mladinci, gasilke in gasilci ter številni drugi.

Številne goste in obiskovalce je najprej pozdravil predsednik PGD Lukavci, Anton Moravec:

Kot naslednji je zbrane nagovoril predsednik Gasilske zveze Križevci, Denis Čuk:

Slavnostni govornik je bil župan Občine Križevci, mag. Branko Belec:

V kulturnem programu je nastopila pihalna godba, ki jo vodi Jani Škrajnar in odlična mlada violinistka Živa Jurič, ki obiskuje šesti razred Glasbene šole Gornja Radgona, njena mentorica pa je Andreja Klinc. Živa se je letos že drugič uvrstila na državno tekmovanje in tam prejela drugo nagrado. Zaigrala je dve skladbi Zrejlo je žito in Čardaš.

Sledil je slovesen prevzem novega gasilskega vozila, kjer je župan predal ključe poveljniku PGD Lukavci, Romanu Štihu, nato pa sta predsednik in poveljnik PGD Lukavci Anton Moravec in Roman Štih podelila plakete in zahvale.

Za neutrudno zbiranje prostovoljnih prispevkov v domači vasi Lukavci, je šla zahvala ekipi, ki so jo sestavljali Jelka Novak, Slavek Novak, Srečko Duh, Anton Moravec, Anton Štibler in Miran Vaupotič. Za vsesplošno podporo in sodelovanje je šla zahvala tudi Domu Lukavci, Občini Križevci in podjetju Svit Zolar, ki je novo vozilo izdelalo. Donatorja, podjetje Tondach Slovenija in podjetje Kreuzer sta prejeli plakete, zahvalno plaketo pa so prejeli tudi botri Branko Belec, Jernej Duh, Borut Fošner in botra Iris Jelen.

Ob koncu sta predsednik in poveljnik Gasilske zveze Križevci, Denis Čuk in Miran Ros podelila plaketo PGD Lukavci, ki jo je prevzel predsednik Anton Moravec, zahvalili pa so se še podjetjem Tondach Slovenija, Kreuzer, Jelen International, Cornus, Logistik Ljutomer, Trgovinam M&S in Transportu Filipič Srečko ter Občini Križevci, ki so prispevali sredstva za nakup vozila oz. za izvedbo proslave.

Za zabavo pod šotorom so nato poskrbeli Ansambel Štrk in Isaac Palma ter bogat srečelov. 



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje