Ob dvojnem prazniku v Občini Radenci

Nagrajenec že naslednji dan kuhal štajersko kislo žüpo

Filip Matko Ficko, nedelja, 24. junij 2018 ob 11:43
Alojz Vrzel s priznanjem in županom Janezom Rihtaričem

Alojz Vrzel s priznanjem in županom Janezom Rihtaričem

Ob občinskem prazniku Občine Radenci ter ob Dnevu državnosti (ki bo 25. junija) je bila 22. junija zvečer slovesna akademija v Kongresni dvorani hotela Radin Zdravilišča Radenci. Bila je ob tej priložnosti predstavljena nova monografija Občine Radenci, župan Janez Rihtarič pa je razdelil tudi tokratna priznanja Občine Radenci.

Izrečena so bila županova priznanja: učenki Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci Miši Pintarič, dijakinji 2. letnika Gimnazije v Mariboru Niki Pintarič, break dance plesalcu Filipu Kovačiču ter učiteljici Sandri Prelog z Osnovne šole Kajetana Koviča v Radencih. Bronasta pisna priznanja je župan Janez Rihtarič izročil: Radetu Bakračeviću iz Radenec za 50-letno delovanje na področju turizma v domačem kraju, kot tudi v širšem okolju; nadalje Vojislavu Lukiću - Voju, dolgoletnemu poročevalcu o dogajanjih v Občini Radenci; Prleškemu kvintetu s pevko Zdenko Šafarič za 15-letno uspešno delovanje; Albinu Mariniču za dolgoletno delovanje v Društvu vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela; Vinotoču Belak (Gregor Belak) z Radenskega Vrha; Alojzu Vrzelu kot dolgoletnemu praporščaku Krajevne organizacije Zveze združenj borcev za vrednote NOB Radenci in članu Prostovoljnega gasilskega društva Hrašenski Vrh ter Društvu prijateljev mladine Radenci ob 20-letnici delovanja. Zaradi odsotnosti Radeta Bakračevića je bilo prebrano njegovo pismo.

Plaketo Občine Radenci z listino je za dolgoletno delovanje na področju turizma prejel Emil Šmid, ki se je tudi zahvalil za prejeta priznanja v imenu vseh tokratnih nagrajencev. Naj ob tem omenimo, da je slednji že dan pozneje bil povezovalec v Radenskem parku ob 21. kuhanju štajerske kisle žüpe, a žüpo je ta dan kuhal občinski nagrajenec Alojz Vrzel v sodelovanju s soprogo. Prejela sta posebno priznanje za najlepše okrašeno delovno mizo na tekmovanju.




Več v Kultura in izobraževanje