Lendavo navdušili akrobati in travnik pisanih dežnikov

S postavitvijo Urbanega travnika iz dežnikov, družinskim izdelovanjem lampijonov želja, osupljivo cirkuško akrobatsko predstavo ter uvodnim koncertom skupine Wild Strings Trio se je pričel Festival Poleti v Lendavo

Prlekija-on.net, nedelja, 24. junij 2018 ob 19:05
Festival Poleti v Lendavo

Festival Poleti v Lendavo

V petek in soboto, 22. in 23. junija, je Lendava pričela utripati v poletnem ritmu. S postavitvijo Urbanega travnika iz dežnikov, družinskim izdelovanjem lampijonov želja, osupljivo cirkuško akrobatsko predstavo ter uvodnim koncertom skupine Wild Strings Trio se je pričel Festival Poleti v Lendavo, ki bo kar tri mesece bogatil dneve in večere domačinov in obiskovalcev našega najbolj vzhodnega mesta.

Živahno dogajanje in dober obisk sta odlična popotnica festivalu, v okviru katerega se bo do sredine septembra odvilo okoli 170 brezplačnih prireditev.

V petkovem popoldnevu je na platoju pred Gledališko in koncertno dvorano Lendava zrasel travnik belih dežnikov, ki so jih potiskali otroci lendavskih osnovnih šol in vzgojnih zavodov, z njihovo postavitvijo po tleh in s skulpturami nekaj metrov nad tlemi pa se je ploščad pred dvorano spremenila v pisan Urbani travnik. Ta bo na veselje obiskovalcev cvetel vse poletje, domiselna in prisrčna postavitev, ideja je zrasla iz lendavske dežnikarske tradicije, pa je že v prvem dnevu pritegnila številne obiskovalce uvodnega večera. Ta se je nadaljeval pod streho s sijajno predstavo novega cirkusa Lurrak baskovske cirkuško-akrobatske skupine Aire Aire, ki je povsem navdušila dodobra zapolnjeno Gledališko in koncertno dvorano.

V soboto so bile družine z otroki in vsi v duši ustvarjalni povabljeni na krasitev lampijonov želja. Kot nam je povedala Mojca Redjko, programska sodelavka festivala Poleti v Lendavo, je bil odziv obiskovalcev nad pričakovanji - dobre želje je pisalo in risalo čez 120 udeležencev.

Sobotni večer je zaključil koncert skupine Wild Strings Trio na letnem odru GKD. Violinistka, čelist in kitarist, ki gradijo na klasični in jazz glasbi, izpopolnjeni z navdihujočimi izzivi folk umetnosti, so znova navdušili s svojim prepoznavnim nastopom.

Sobotno dogajanje je dopolnil tudi prvi nastop folkornih skupin FD Pomurje Lendava in Murakeresztur iz sosednje Madžarske, ki so se ob glasbi zavrteli na prizorišču pred stolpom Vinarium.

Ob zaključku nadvse uspešnih uvodnih dni festivala lahko zapišemo, da je Lendava odlično pripravljena na poletje, ki obeta, da bo v mestu in okolici v naslednjih mesecih karseda živahno in zabavno.

Celotem program lahko vidite tukaj.

Foto: Tomaž Galič