PGD Branoslavci obeležilo 70 let obstoja

Društvo šteje 123 članov, ki so s svojim prostovoljnim delom vzgled

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. junij 2018 ob 08:36
70 let PGD Branoslavci

70 let PGD Branoslavci

Gasilstvo ima v ljutomerski občini dolgoletno tradicijo, prav gasilci pa so tisti, ki poleg prostovoljnega in požrtvovalnega opravljanja gasilske službe skrbijo za raznovrstno dogajanje v kraju. Tako je tudi v Branoslavcih, kjer so v soboto, 16. junija, na posebni slovesnosti obeležili 70 let delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Branoslavci.

Društvo šteje 123 članov, ki so s svojim prostovoljnim delom vzgled. Na slovesnosti je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, posebej izpostavila njihovega predsednika Andreja Trstenjaka, ki s svojim delom že vrsto let pušča izreden pečat tudi na Gasilski zvezi Ljutomer.

Ob tej priložnosti mu je podelila posebno zahvalo za njegovo delo v gasilskih organizacijah ter društvu ob jubileju izročila priznanje, Andrej Trstenjak pa je Občini Ljutomer podelil posebno plemenico v znak dobrega sodelovanja.

Na proslavi je spregovoril tudi poslanec DZ RS in domačin, Franc Jurša, ki je društvu čestital ob jubileju.

Na slovesnosti so bila podeljena tudi najvišja odlikovanja Gasilske zveze Slovenije in Gasilske zveze Ljutomer.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje