Peterica je »preskočila« devetdeseto leto

Rojstnodnevno praznovanje maja in junija v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, petek, 29. junij 2018 ob 13:13
Slavljenke in slavljenci v prvi vrsti

Slavljenke in slavljenci v prvi vrsti

V veliki restavraciji DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je bilo v četrtek, 28. junija dopoldne, izredno slovesno. Triintridesetim stanovalkam in stanovalcem tega doma, ki so v mesecu maju ali juniju praznovali rojstni dan, se je izreklo čestitke, izročilo priložnostna darilca ter pogostilo z rezinami torte. Čestitke jim je izrekla gospodinja Vesna Razboršek, ki je med ostalim dejala: »... Življenje je potovanje za katerega nihče ne dobi zemljevida, vsak potuje po svoje in si sproti riše svoj zemljevid. Vsaka risba je nov smerokaz za vse, ki hodimo po poti življenja. Naj vam nasuje naslednje leto na pot veliko dobre volje, ljubezni in zdravja. Iskrene čestitke !« Kar peterica je letos »preskočila« devetdeseto leto.

Pod strokovnim vodstvom Vlada Maguše je slavljenkam in slavljencem zapela dvanajsterica ljudskih pevk Društva upokojencev Negova - Spodnji Ivanjci, ki jih je ob nastopu spremljal njihov predsednik Karel Fleisinger. Pevke so prave seniorke, kajti njih povprečna starost znaša 74 let. O tem je govorila Karolina Starovasnik, ki je tudi povedala, da ljudske pevke skupaj nastopajo že štirinajst let.

So pa pevke pripravile pravo presenečenje za slavljenke in slavljence z vrtnicami, a v DOSOR-ju so jim pripravili jubilejno torto ter zavitke sivke. Za vse to se je v imenu slavljenk in slavljencev zahvalila stanovalka Anica Kondrič.



Več v Kultura in izobraževanje