Za severovzhod izdan oranžni alarm, ponovno ohladitev za okoli 15 stopinj C

ARSO je izdal opozorilo, saj se ponoči in zjutraj pričakuje predvsem na severovzhodu močnejše nalive

Prlekija-on.net, torek, 10. julij 2018 ob 17:23
ARSO je izdal opozorilo in oranžni alarm

ARSO je izdal opozorilo in oranžni alarm

Vremenoslovci napovedujejo, da bo v torek popoldne oblačnost naraščala, nastajale bodo plohe in nevihte, ki bodo zvečer pogostejše. Ponoči bodo padavine od severa zajele večji del države. Pojavljale se bodo tudi nevihte. V sredo bo oblačno s padavinami, ohladilo se bo, saj bodo temperature iz torkovih okoli 30, ponovno padle za okoli 15 stopinj C, saj bodo v sredo najnižje jutranje temperature od 14 do 17, podnevi pa do 18 stopinj C.

ARSO je izdal tudi opozorilo, saj se ponoči in zjutraj pričakuje predvsem na severovzhodu močnejše nalive, ki se bodo čez dan pojavljali tudi v osrednji Sloveniji. Ob tem lahko hitro narastejo hudourniki in manjši vodotoki.

Za severovzhod je izdan tudi oranžni alarm, kar pomeni, "da bodo vremenske razmere nevarne. Napovedani so neobičajni meteorološki pojavi. Gmotna škoda in človeške žrtve so verjetne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila."



Več v Narava