Pričel se je 14. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina

Festival bo ljubiteljem žanrske kinematografije v teh dneh ponudil 29 celovečernih filmov, 10 dokumentarcev in 53 kratkih filmov iz kar 29 držav

Prlekija-on.net, sreda, 11. julij 2018 ob 08:39
14. Grossmannov festival

14. Grossmannov festival

V Ljutomeru na Glavnem trgu, se je v torek, 10. julija, pričel 14. Grossmannov festival, ki bo trajal pet dni. Festival bo ljubiteljem žanrske kinematografije v teh dneh ponudil 29 celovečernih filmov, 10 dokumentarcev in 53 kratkih filmov iz kar 29 držav.

Na simbolični vinski cesti so se predstavila tudi vina vinskega programa. Letos se bo za nagrado Vinski šampion hudi maček potegovalo šest vin: viteško črno (Lovrec), renski rizling (Pungračič), beli pinot (Miro Vino), Loona (Vino Kupljen), sauvignon (Marič) in rumeni muškat (Vinogradništvo Kovačič).

Po predstavitvi vin in razstavi Ivice Stevanovića, ki bo na ogled ves čas festivala v galeriji Anteja Trstenjaka, je sledila posebna projekcija nemške klasične grozljivke Kabinet dr. Kaligarija, ki jo je z živo glasbo spremljala skupina VEN.

Že pred uradno otvoritvijo so si obiskovalci v kino dvorani kulturnega doma lahko ogledali nizozemski dokumentarec Xangadix živi, poljsko znanstvenofantastično komedijo Mož s čudežno skrinjo, ameriška vampirsko komedijo Živijo med nami in črnogorski triler Iskra.



Več v Družabno