Gasilci PGD Savci svečano prevzeli novo avtocisterno in priredili veliko veselico

Svečani prevzem nove avtocisterne GVC - 16/25 in velika gasilska veselica pri PGD Savci

Ivan Trunk, sreda, 11. julij 2018 ob 15:57
Prevzem nove avtocisterne PGD Savci

Prevzem nove avtocisterne PGD Savci

V soboto, 7. julija, so gasilci PGD Savci organizirali svečan prevzem novega gasilskega vozila - avtocisterne GVC - 16/25 in po uradnem delu veliko gasilsko veselico z ansambloma Pivski Bratje in Veseli Svatje. Prireditev se je pričela ob 16. uri, ko so se začeli zbirati gasilci iz domače Gasilske zveze Sveti Tomaž in sosednjih PGD Polenšak, Velika Nedelja, Ključarovci, Bresnica, Ivanjkovci in Mekotnjak - Stara Cesta. Na častni tribuni so bili prisotni sledeči gostje: Dušan Vižintin poveljnik Podravske regije, Mirko Lovrec predsednik GZ Sveti Tomaž, Albin Belšak poveljnik GZ Sveti Tomaž, Mirko Cvetko župan občine Sveti Tomaž, Mateja Munda predsednica GZ Središče ob Dravi, Tomaž Munda predsednik PGD Gornja Radgona, Marjan Cvikl direktor podjetja Rosenbauer, Tomislav Roškarič farni župnik pri Svetem Tomažu in Igor Majcen predsednik PGD Savci.

Po prihodu praporjev in ešalona uniformiranih gasilcev pred častno tribuno je zbrane pozdravil Igor Majcen predsednik PGD Savci, nato je sledil slavnostni prihod nove avtocisterne v družbi veteranskega vozila PGD Starše. Predsednik PGD Savci je nato spregovoril o zgodovini in delu PGD Savci od ustanovitve leta 1947 pa do današnjih dni. V zadnjih letih po obnovi gasilskega doma 2014, so gasilci PGD Savci aktivno delali na nabavi novega vozila, ker je staro dotrajano. Konec leta 2016 so s podjetjem Rosenbauer podpisali pogodbo o nabavi novega vozila, ki so ga tokrat svečano prevzeli.

Po predsednikovem govoru so sledili pozdravi in nagovori gostov iz častne tribune. Nato je sledila svečana predaja ključev novega vozila. Župan občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko je ključe predal predsedniku PGD Savci, ki jih je predal poveljniku PGD Savci Boštjanu Šulaku, on pa skrbniku avtocisterne Romanu Rakuša. Na koncu svečanega prevzema je sledil blagoslov nove avtocisterne, ki ga je opravil farni župnik Tomislav Roškarič in podelitev zahval botrom in sponzorjem novega vozila. Zahvala tudi godbi iz Dornave, za odigrane koračnice in drugo glasbeno sprmljavo na svečnem prevzemu.

Po uradnem delu so gasilci pripravili veliko gasilsko veselico z bogatim srečelovom, za dobro voljo in zabavo pa sta poskrbela ansambla Pivski Bratje in Veseli Svatje.​



Več v Kultura in izobraževanje