Čiči-puha z vlakcem za počitniški zaključek

Uspele enotedenske počitniške dejavnosti v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, petek, 13. julij 2018 ob 19:09
Zbrani pred vstopom v vlakec

Zbrani pred vstopom v vlakec

Kot je bilo na spletnih straneh »Prlekija« že zabeleženo, je v dneh od 9. do 13. julija trideseterica otrok zaposlenih v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, preživljala neke vrste enotedenske počitnice. Otroke med četrtim in dvanajstim letom so kot mentorice usmerjale Petra GašparAndreja Lenartič in Renata Plečko Radman, ob nekaterih dejavnostih pa so se jim pridružile še druge zaposlene, kot tudi stanovalke in stanovalci.

S tovrstnimi pestrimi dejavnostmi v DOSOR-ju kvalitetno nadgrajujejo že pridobljeni certifikat »Družini prijazno podjetje«. Mladi počitničarji so vsak dan pridno rekreativno telovadili, nato pa se lotili številnih pestrih dejavnosti, med vsemi pa je nekako »izstopal« 5-letni Tilen, ki se ga je zato v tem tednu prijel vzdevek »Legenda«.

S turistično vožnjo turističnega vlakca 13. julija opoldne so enotedenske dejavnosti zaključili ter se iz Radencev popeljali skozi Boračevo, Ptujsko cesto, Orehovce in Črešnjevce do Gornje Radgone. Tam so se ohladili s sladoledom v slaščičarni Pikapolonica in nato krožno vožnjo nadaljevali skozi Mele in Šratovce. Ob izstopu pred DOSOR-jem v Radencih so se prijazno zahvalili za vožnjo vlakovodji Zlatku Vaupotiču, ki turistični vlakec vozi v okviru radenskega Golf centra.



Več v Družabno