V Baški v prvi izmeni uživalo preko sto otrok iz UE Ljutomer

Letovanja so se letos udeležili 104 otroci, med njimi je letovalo tudi 8 otrok s posebnimi potrebami

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. julij 2018 ob 08:20
Letovanje otrok v Baški

Letovanje otrok v Baški

Prva izmena zdravstvenega in humanitarnega letovanja v Baški 2018 iz UE Ljutomer se je vrnila domov 11. julija, letovanja pa so se letos udeležili 104 otroci, med njimi je letovalo tudi 8 otrok s posebnimi potrebami.

Za njih je skrbelo 14 voditeljev ter 2 pomočnici, vodja izmene Bojana Gošnjak, zdravnica dr. Ana Perišić, zdravstveni tehnik Barbara Gošnjak ter športni animator Primož Munda. Celotna ekipa je za otroke skrbela od 01.07. do 11.07.2018 ter uspešno in profesionalno opravila svoje delo.

Otroci so se udeleževali jutranjega teka, na plaži so se nekateri naučili plavanja in izgubili strah pred morsko vodo, se potapljali, skakali iz skakalnice, se vozili s pedolini, na toboganih, igrali odbojko na mivki ter nogomet. V času počitka so otroci obiskovali knjižnico, igrali namizni tenis, ter se udeleževali različnih delavnic. Imeli so tudi tematske večerne programe; spoznavni večer, gradili so gradove na plaži, kjer so otroci izkoristili tudi nočno kopanje; Baška ima talent; modna revija idr.

Slabo vreme so izkoristili za različne pohode in tudi športne igre na športnem igrišču. V zgodnjih jutranjih urah so organizirali tudi pohod na hrib Mesec, za katerega se je prostovoljno odločilo 27 najbolj pogumih otrok in voditeljev, kjer so tudi pričakali sončni vzhod. Otroke so še razveselili s panoramsko vožnjo z ladjico do Golega otoka ter nazaj v Baško.

Na koncu bi se še zahvalili vsem sponzorjem, ki so nam pomagali, da so lahko otrokom omogočili nepozabne počitnice v Baški 2018.

To so TERME BANOVCI; LEKARNA LJUTOMER; KRKA D.D. NOVO MESTO; RADENSKA D.O.O. RADENCI; PEKARNA KRAPEC VERŽEJ; SLAŠČIČARNA VERŽEJ; TONDACH SLOVENIJE KRIŽEVCI; ZAVOD MARIANUM VERŽEJ; OXYGEN PIZZERIA LJUTOMER; OKREPČEVALNICA ČARLI LJUTOMER; ŠPORTNA ZVEZA SLOVENIJE; NOVA LJUBLJANSKA BANKA D.D. LJUTOMER; PROSIGMA D.O.O. LJUTOMER; TRGOVINA JAGER LJUTOMER; ŠTAJERC D.O.O. - SADJARSTVO ŠILEC VITOMARCI; SLAŠČIČARNA PRI PARKU LJUTOMER; PIZZERIJA PICASSO BANOVCI;



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno