Sara Polanič iz Cezanjevcev se poteguje za Naj gasilko Slovenije

Devetnajstletna Sara je najmlajša finalistka v izboru za Naj gasilko Slovenije

Prlekija-on.net, sreda, 18. julij 2018 ob 17:12
Sara Polanič

Sara Polanič

Sara Polanič iz Cezanjevcev, članica ter edina operativka PGD Ljutomer, se poteguje za Naj gasilko Slovenije. Izbor prirejajo Slovenske novice, za naslov pa se poteguje 12 finalistk po izboru komisije, izmed katerih je Sara najmlajša. Glasovanje poteka s kuponi iz časopisa Slovenske Novice in na spletni strani promo.delo.si/najgasilka od 23. julija do 10. avgusta.

Saro so na tekmovanje prijavile sočlanice iz PGD Ljutomer z naslednjo obrazložitvijo: "Naša Sara je vrelec energije v majhni pakungi. Gasilstvo ji je bilo položeno že v zibelko, saj živi poleg gasilskega doma v Cezanjevcih, njen oče pa je že od malih nog aktiven član Prostovoljnega gasilskega društva Ljutomer. In Sara gre po njegovih stopinjah. Začela je kot pionirka, tekmovalne uspehe s prijateljicami pa je nizala tudi z desetino mladink. Kakor hitro ji je starost dovoljevala, je opravila zahtevane tečaje ter postala operativka. Samo slabe 4 minute traja, da prispe v gasilski dom v Ljutomeru, kjer jo čaka zaščitna obleka, čelada in gasilski bataši (škornji - po prleško). Svoj ognjeni krst je doživela lani, ko je pomagala gasiti veliki požar skladišča podjetja Eko Plastkom. Od takrat dalje se intervencij udeležuje vedno, če ji to le dovoljuje služba. Aktivna je tudi v tekmovalni desetini članice A PGD Ljutomer, hkrati pa je še mentorica gasilske mladine.

Kljub samo 158 cm, ki jih meri v višino, vedno vemo, da je prisotna, saj nas zna z raznimi domislicami in občasnimi odrezavimi odgovori vedno spraviti v smeh in dobro voljo. Ima neverjetno voljo in energijo in prav nič ji ni težko. Čeprav šteje šele 19 let, ima za sabo veliko izkušenj z različnih področji v gasilstvu. In verjamemo, da se bo izkazala tudi v prihodnje. Zato jo njene so-članice iz PGD Ljutomer prijavljamo za Naj gasilko Slovenije, saj smo prepričane, da je ona več kot prava oseba za ta naziv."

Tudi mi smo prepričani, da je Sara prava oseba za ta naziv.



Več v Kultura in izobraževanje