V kopaliških igrah Lotmerk na vodi se je pomerilo 14 ekip

V štirih zabavnih igrah v in ob bazenu sta na koncu slavila Pristavca pred ekipo Lolek in Bolek ter ekipo Torič

Prlekija-on.net, nedelja, 29. julij 2018 ob 22:23
Kopališke igre Lotmerk na vodi

Kopališke igre Lotmerk na vodi

Športna zveza Ljutomer je v nedeljo, 29. julija, pripravila VII. kopališke igre Lotmerk na vodi, ki so se v sklopu praznika Občine Ljutomer odvijale na letnem kopališču v Ljutomeru. Zbralo se je 14 ekip do 15 let s po dvema tekmovalcema, tekmovali pa so v štirih zabavnih igrah v in ob bazenu.

Tekmovale so ekipe Ljubljanske žabe, Boston, Bliska, Pristavca, Bratronca, Torič, Strela, Šrolova, Lolek in Bolek, Zmagovalca, Delfina, Morski pes, Nemo in Savi.

Dosežki iz vseh iger so se točkovali in na koncu sešteli, tako da so dobili končno lestvico ekip po vseh igrah. Zmagala je ekipa Pristavca (Klemen Puconja in Mihael Bogdan), druga je bila ekipa Lolek in Bolek (Aljoša Hladen in Vitja Čuk), tretja pa ekipa Torič (Luka Torič in Žiga Torič).

Vsi tekmovalci so prejeli praktične nagrade, najboljše tri pa pokale, ki sta jih tekmovalcem podelila predsednik Športne zveze Ljutomer, Miroslav Rauter in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Pred tekmovanjem je potekal še prikaz in demonstracija reševanje utopljenca z vode, nudenje temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED-ja in strokovni prevzem poškodovanca ter njegov transport do bolnišnice. Prikaz so izvedli KSP Ljutomer d.o.o., RKS OZ Ljutomer in NMP ZD Ljutomer.



Več v Družabno